• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Nyt FCM-projekt: Skal udnytte virtual reality

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et nyt samarbejde skal hjælpe FC Midtjylland med at udnytte virtual reality til at visualisere data og udvikle spillere.

Af Victor Risager

FC Midtjylland har i de seneste år arbejdet meget med data i fodbold, og nu vil de forsøge at udnytte data på en ny måde.

De danske mestre er således indgået i et samarbejde med Replay Institute, der er en dansk startup, samt it-virksomheden KMD. De skal samarbejde om at behandle og visualisere data, så spillere samt trænere kan genopleve afgørende kampsituation ved hjælp af virtual reality-briller. Det meddeler FC Midtjylland på sin hjemmeside.

- I FC Midtjylland kan vi se mange perspektiver i Replay Institutes løsning, hvor vi kan bruge vores egne data på nye måder, siger Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland til klubbens hjemmeside.

Læs også:Silkeborg henter midtbanetalent fra OB

- For både spillere og trænere vil det blive meget mere intuitivt at forstå og udnytte data, når de bliver visualiseret på en måde, hvor man virtuelt er tilbage på banen og kan se et afgørende moment fra weekendens kamp fra flere sider og se, hvad man kunne have gjort anderledes. At vi så samtidig kan gøre en forskel for en innovativ dansk startup gør kun projektet endnu mere værdifuldt.  

Replay Institutes administrerende direktør, Tim Monrad Larsen, glæder sig også over samarbejdet, der kan styrke spillernes spilforståelse.

- At arbejde sammen med FC Midtjylland og KMD om pilotprojektet gør, at vi kan flyve højt med vores løsning. Vi gør det muligt for trænere og spillere at træffe bedre beslutninger med et værktøj, der frigiver de mange data, som FC Midtjylland allerede råder over.

Læs også:2. divisionsklub kiggede nærmere på FCM-spiller i testkamp

- Samtidig er det et taktisk værktøj, som kan styrke spillernes forståelse for spillet og hjælpe dem til at følge den taktik, der bliver lagt. Vi taler allerede med klubber fra de største europæiske ligaer om løsningen, så det er på alle måder afgørende, at en af landets største klubber hjælper os med at komme i mål med løsningen, siger Tim Monrad Larsen ifølge fcm.dk.

Samarbejdet er et pilotprojekt, som i første omgang forventes at vare indtil efteråret ifølge FC Midtjylland.

Læs også:Leder: At FCK har det hårdere end FCM skjuler ikke problemerne

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.