• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB-angriber vil revanchere skuffende sæson: Det var ikke tilfredsstillende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

OB-angriberen Anders K. Jacobsen satser stærkt på at gøre det bedre, end han gjorde i sidste sæson.

Af Ole Hoffskov

Anders K. Jacobsen har haft en tendens i sit spil i sin tid i OB. Han rammer skiven hver anden sæson.

I sin første sæson efter returen fra AaB scorede han respektable 12 mål i Superligaen, sæsonen efter scorede han to, så scorede han 15 og i den forgangne sæson blev det igen kun til to fuldtræffere i 32 kampe.

Læs også: OB en underskrift fra at forlænge med midtbaneprofil

Dermed har 29-årige "AK" udsigt til en god sæson, hvis traditionen skal holdes i hævd, og det satser han på. Der skal nemlig ske forbedringer i kølvandet på sæsonen i fjor, hvor Anders K. Jacobsen ikke scorede nok mål på et ellers velfungerende fynsk mandskab.

- Jeg skal bidrage med mere end i sidste sæson, for mit målsnit var ikke tilfredsstillende for hverken mig eller klubben. Men jeg vil ikke tænke så meget over, hvad der er sket, og nu er mit fokus på, hvad jeg kan udrette i det kommende år, og der er jeg fortrøstningsfuld. Jeg er stadig en angriber, der kommer til forholdsvis mange chancer, men sidste sæson var ikke med den skarphed, jeg ønskede. Det bliver forhåbentlig bedre i det kommende år, siger Anders K. Jacobsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg kan ikke se, hvorfor det her ikke skulle blive min bedste sæson hidtil, og det er det, jeg prøver at tænke på.

Han vil ikke begive sig ud i alle mulige forklaringer om, hvorfor det ikke lykkedes for ham i sidste sæson. Sket er sket. 

- Det er ikke første gang, det er sket, og det er sikkert heller ikke sidste. Jeg gider ikke bruge for mange kræfter på det, fastslår den 29-årige angriber.

Målet er top seks
OB missede i en lang årrække klubbens målsætning om en plads i den bedste halvdel af Superligaen, men i sidste sæson lykkedes det endelig fynboerne, der under Jakob Michelsens ledelse sneg sig med i mesterskabsspillet og længe var favorit til at vinde bronze, inden det til sidst sluttede med en femteplads. 

Noget lignende skal gentage sig i den kommende sæson, der for OB's vedkommende indledes med en svær hjemmekamp mod mestrene fra FC København på søndag.

- Vi skal som udgangspunkt gentage vores top seks-placering, og når vi forhåbentlig har opnået det, må vi se, hvad det kan blive til derefter. Første og eneste mål til at starte med er at komme i mesterskabsspillet, siger "AK", der kan melde om en god opstart i Ådalen og en anelse premierenerver:

- Folk er kommet sultne tilbage, og vi har arbejdet os gennem opstarten, og nu står vi med det færdige produkt inden premieren mod FCK på søndag. Det er det, vi har set frem til i hele opstarten, og det er med sædvanlig spænding, vi skal i gang og se, hvad vi kan udrette.

Anders K. Jacobsen har et år tilbage af sin kontrakt med OB, og han fastslår, at han ikke tænker så meget over sin situation. Han forventer imidlertid ikke, at han forlader fynboerne i dette transfervindue.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.