Video : Tipsbladet
Superliga

OB-boss forklarer omdiskuterede scener

OB har fået kritik for at lade capoen holde tale efter weekendens nedrykning. OB-direktør roser capoens tale og forklarer, at det var helt planlagt.

ODENSE (Tipsbladet): OB rykkede i weekenden ud af Superligaen, og nogle tv-billeder kort efter fynboernes nederlag har skabt stor debat.

En capo kom nemlig ned fra tribunen og holdt en tale for spillere, trænere og ledere i klubben. Noget, der blandt andet har fået kritik af tidligere OB-keeper Jesper Christiansen i mandagens afsnit af Verdens Lækreste Superliga.

- At han tror, han kan stille sig og samle de her professionelle spillere, der lige er rykket ned, og så stå og snakke til dem, som om det var en børnehave, han står foran. Jeg forstår ikke, at OB tillader det, og jeg forstår ikke, at de erfarne spillere tillader det, siger han blandt andet.

Over for Tipsbladet og den fremmødte presse forklarer Enrico Augustinus, direktør i Odense Sport & Event, at der var en aftale med capoen på forhånd. Og så har han desuden ros til overs for talen.

- Scenerne i Viborg er fuldstændig planlagt. Måske har vi ikke været gode nok til at kommunikere det, men situationen at vi sammen går ned til dem var aftalt på forhånd - bestyrelse, ejer, direktion. Vi havde aftalt med capo, at han måtte holde en tale, siger Enrico Augustinus og tilføjer:

- Det var ikke en opsang til spillerne, som sidste gang, som vi synes var ok.  Hvad der var brug for her, hvis det skulle ske (at OB rykkede ned, red.), var måske mere en opmuntrende tale om, at der var opbakning fra fansene i 1. division. Det var en meget veltalende og velformuleret capo, som gjorde det rigtig godt. Det var fuldstændig aftalt, at alle gik ned og samlede fansene.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Alamy

- Björn Wesström var måske en smule lettet
Tv-billederne kunne også vise, at en af fodbolddirektør Björn Wesströms sidste aktioner i OB var at blive råbt ad af en flok frustrerede fynske fans.

Mandag blev svenskeren nemlig fyret. Den besked blev givet af Niels Thorborg og Enrico Augustinus klokken 08.02 mandag morgen.

- Jeg synes, Björn tog det rigtig godt. Han var måske i virkeligheden en lille smule lettet, siger Enrico Augustinus om mødet og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at - som I har set i de senere uge - det at være i en fodboldvirksomhed kontra mange andre virksomheder gør, at hvis en virksomhed er i krise, forholder man sig til den krise, uden hver eneste dag at have medierne om sig. I en fodboldvirksomhed bliver vi mindet om det hele tiden.

- Det tror jeg har trukket hårdt på os alle sammen. Det er anderledes. Der er jo ikke noget af det, vi har foretaget os den sidste periode, der har været specielt sjovt. Og jeg tror, at I skal huske, at bag jakkesættene gør det dobbelt ondt på os. Det er sagt i fuld respekt for, at vi har fans. Vi er også selv OB-fans. Så når vi får den lussing, som det er at rykke ned, samtidig med at man som leder åbenlyst har været med til at træffe nogle dårlige beslutninger, gør det dobbelt ondt.

Björn Wesström er blevet afløst af Troels Bech, der bliver sportsdirektør i OB.