• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB-direktør om bumpet efterår: Vi blev overmodige

Foto: Getty Images

Det var op og ned for OB i efteråret, og nu skal foråret bruges på at sikre en plads i top seks, fastslår sportsdirektøren.

Af Ole Hoffskov

En blandet pose bolsjer kan man roligt kalde OB's efterår.

Det startede tæt på katastrofalt for fynboerne, der efter seks kampe ikke havde vundet én eneste, men det blev fulgt op af en stime på 12 kampe uden et nederlag, inden FC Midtjylland og AaB fik skovlen under Jakob Michelsens mandskab før vinterpausen.

Summen blev i sidste ende en syvendeplads med et point op til Randers FC på den sjetteplads, der giver adgang til mesterskabsspillet.

- Vi skiftede træner forud for sæsonen, og vi havde en rigtig god opstart med en masse sejre og mere direkte og frisk spil. Det blev så fulgt op af en rigtig dårlig start i Superligaen, som fik os lidt ned på jorden igen, inden vi sluttede rigtig pænt af med undtagelse af de sidste to kampe.

- Alt i alt glæder jeg mig over, at det lykkedes os at mønstre en god og stabil periode, og det giver grobund for optimisme i forhold til at komme i top seks, som selvfølgelig er det helt store mål, siger sportsdirektør Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

OB har de seneste sæsoner haft en erklæret målsætning om at komme i top seks for så at snuble, når det gjaldt, men nu skal det være, fastslår Jesper Hansen. 

- Vi vil være en fast bestanddel af top seks i dansk fodbold, og det arbejder vi benhårdt på at få opfyldt. Det fortjener fansene, sponsorerne, byen og fynsk fodbold i det hele taget, siger han.

I kølvandet på et efterår, der var så meget op og ned, kan man godt forstå, hvis sportsdirektøren har bange anelser inden top seks-ræset, men han vælger at anskue det fra en positiv vinkel.

- Jeg hæfter mig især ved den lange, stabile periode, vi havde, hvor vi var meget svære at spille imod. Vi høstede en masse fortjente point i den periode og slog godt tilbage efter en skidt start på sæsonen. Jeg er sikker på, at jo mere trænerteamet for implementeret deres idéer, jo bedre bliver det også, så forhåbentlig er der meget godt i vente. Jeg er i hvert fald fortrøstningsfuld, lyder det fra Jesper Hansen.

Han har også et bud på, hvad der gik skævt i starten af sæsonen, hvor OB altså blot havde to point efter seks kampe.

- Det gik måske lidt for godt i testkampene, og så blev vi overmodige. Vi justerede så og gik over til at spille med tre stoppere, og derfra er det gået godt. Vi gav lidt for mange chancer væk i begyndelsen, og vi lærte på den hårde måde, at vi først og fremmest er nødt til at have en god, defensiv base. Vi var måske lige vel optimistiske til at starte med, fastslår sportsdirektøren.

OB indleder foråret med en svær udekamp mod FC København. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus