OB-ekspert: Svar nu på kritikken, Niels Thorborg!
Foto: Getty Images
Superliga

OB-ekspert: Svar nu på kritikken, Niels Thorborg!

Krisen kradser igen i OB, hvor man har fyret træner Andreas Alm.

De har været igennem fire cheftrænere, siden fynboerne OB sidst var i top seks, og man er i gang med sin tredje sportsdirektør i samme periode.

Svingdøren har været på overarbejde i Odense-klubben, der leder og leder og leder - og stadig leder - efter en succes og stabilitet i top seks i dansk fodbolds bedste række.

Og spørger man Stemmer fra Ådalens redaktør, Martin Davidsen, er det især pokalnederlaget til Fredericia, der har gjort, at ledelsen har trykket på panikknappen og sparket svenske Andreas Alm ud.

- Jeg er faktisk overrasket, for jeg havde troet, at de var så stædige, at de havde holdt fast frem til nytår. Men det er ikke overraskende med tanke på, hvordan sæsonen har udviklet sig - i det lys har det jo været et spørgsmål om tid.

- Præstationen i går var så dårlig, at det ikke kunne være anderledes. De blev nødt til at gøre det, siger Martin Davidsen til Tipsbladet.

Med farvellet til pokalturneringen har OB udspillet sin mulighed for at vinde noget i denne sæson. Og nu er det eneste, der tæller, kampen i bunden af rækken, hvor man er tre point foran Vejle Boldklub, der er under nedrykningsstregen.

Sitautionen er presset i Ådalen.

- Det er jo kritisk. De har en trup, der ikke er sammensat, da de har hentet mange nye spillere. De mangler ledere på banen, og nu mangler de også en cheftræner og en chefscout, og de har en fysisk træner, der er på vej tilbage fra en hjernerystelse, siger Martin Davidsen.

For nogle fans af OB er nyheden om fyringen af Andreas Alm en god nyhed, for andre er det en nyhed, man havde forventet efter de dårlige resultater.

Sagen er bare den, at klubben de sidste 12 år har fyret trænere for at få forbedringer, har fyret sportsdirektører for at få forbedringer, har skiftet ud i truppen for at få forbedringer.

Men man træder stadig i vande - det er skridt til siden, ikke frem.

- Man kan sige det sådan, at de løber fra den ene ildebrand til den næste. Nu er Søren Krogh den nye midlertidige træner frem til januar, og der er bare sket så meget, siden de sidste var i top seks (2019, red.). 

- Det er en håndgranat hver gang, man skifter træner eller sportschef, selv om ledelsen er tålmodig og venter. De springer fra sten til sten og er inde i en ond spiral. På den måde er den eneste kontinuitet de dårlige resultater, siger Martin Davidsen.

Kom ud af busken, Thorborg
Andreas Alm er nu fortid i OB, men hele kritikken og årsagen til de skuffende resultater er ikke kun hans, mener Martin Davidsen.

- Wesström har ikke ansat Alm, men der har været utroligt mange spillerudskiftninger, og Björn Wesström bærer jo ansvaret for den trup, der er sammensat. 

- Flere af spillerne i trupperne er - som eksperterne ville sige - lottokuponer. Spillere, der ikke har spillet meget, som har døjet med skader og er hentet i Helsingør. Truppen er en rodebutik, så Björn Wesström skal finde en dygtig træner, hvis han ikke selv skal stå for skud næste gang, siger Martin Davidsen.

Og det bringer os til det sidste og det vigtigste element: Ejer Niels Thorborg.

Han er ikke meget for at give interviews, men der er ingen tvivl om, at han har sine meninger. Han har før sagt farvel til sportschefer - blandt andet Poul Hansen - så spørgsmålet er, hvordan han nu ser på det hele.

Det er der ikke mange, der ved, og det bør han stille sig frem og fortælle, lyder opfordringen.

- Det er enormt vigtigt. Det er ham, der sidder med nøglerne i sidste ende. Thorborg er jo manden, der skal spørges, når der skal træffes store beslutninger. Det er mere presserende end nogensinde, at Thorborg står frem og svarer på kritikken. Han må tage nogle kugler for den klub, han ejer. Alle vil jo gerne høre, hvad han tænker, siger Martin Davidsen, der selv er en af de få, der tidligere har fået OB-ejeren i tale.

I første omgang har spillerne hørt, hvad rigmanden har af tanker, for Thorborg var torsdag til stede ved træningen for at tale med truppen. Den træning var altså ledt af Søren Krogh, mens Frank Hjortebjerg og Thomas Helveg bliver hans assistenter.