OB har mistet 17-årigt talent til Brøndby: Det er altid ærgerligt
Foto: OB
Superliga

OB har mistet 17-årigt talent til Brøndby: Det er altid ærgerligt

Fynboerne ærgrer sig over, at man har mistet den 17-årige Valdemar Kwasniak til Brøndby IF, men Tonny Hermansen fortæller, at man ikke kunne garantere talentet en plads i Superliga-truppen.

Der er kamp om de bedste talenter i dansk fodbold, og det kan også gøre ondt, når man mister en dygtig ung spiller. Ikke mindst når det er til en dansk konkurrent.

Sådan er det måske også i OB lige for tiden, hvor man har sagt farvel til 17-årige Valdemar Kwasniak. I hvert fald havde man gerne holdt på den talentfulde spiller, der i stedet nu har forladt Fyn til fordel for Brøndby IF. Det fortæller OB-chef Tonny Hermansen til Sport Fyn.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Angriberen, der har scoret to gange i 11 U19-kampe for OB i denne sæson, kunne ikke blive enig med OB om en ny aftale, fordi der var forskellige forventninger, og så valgte man at stoppe samarbejdet nu, et halvt år før kontraktudløb. 

- Det er altid ærgerligt, når nogen forlader os. Men det har været en meget velovervejet afsked og vi har været enige om at opsige kontrakten nu, selv om Valdemar havde kontrakt her hos os til sommer. Vi kunne ikke blive enige, fordi vi ikke 100 procent på nuværende tidspunkt kan garantere, at han bliver Superliga-spiller. Det kan vi i princippet jo aldrig og det tror jeg heller ikke på, at Brøndby kan, siger teknisk chef og head of coaching i OB Tonny Hermansen til Sport Fyn.

Læs også:Officielt: FC Midtjylland sælger Ronnie Schwartz

Valdemar Kwasniak startede sin ungdomskarriere i Næsby Boldklub, men rykkede i sommeren 2018 til OB, hvor han altså har spillet i to og et halvt år. Nu skifter han så til Brøndby.

Netop Næsby er en af Brøndbys tidligere samarbejdsklubber, og samarbejdet gav blandt andre Brøndby målmandstalentet Mads Hermansen, der fik debut på førsteholdet i løbet af efteråret.

Læs også:Ny klub til André Riel: Rykker til 2. division

Læs også:Horsens håber på ny cheftræner inden træningsstarten

Læs også:Bah tæt på stort skifte til udlandet: Interessen er ikke blevet mindre