• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

OB klar til at handle: 1-2 spillere er muligt

OB klar til at handle: 1-2 spillere er muligt
Foto: Casper Dalhoff / Polfoto

OB vil væk fra bunden i Superligaen, og det kan derfor blive nødvendigt med flere spillerkøb i januars transfervindue.

Af Torsten Kjems Hansen

OB har som udgangspunkt signaleret et stille transfervindue i mellemperioden med Ove Pedersen som cheftræner frem til sommer, hvor Kent Nielsen overtager. 

Alligevel er sportschef Jesper Hansen absolut åben for, at der kan komme tilgange i januars transfervindue, hvilket skal tages som et signal om, at foråret ikke må ende i en nervepirrende kamp for at undgå nedrykning. 

Læs også: Transferplanen: OB lurer på sen forstærkning

-Vi tager situationen alvorligt med vores placering. Vi kigger på en højre back, og jeg ser andre steder i truppen både nu og på sigt, hvor vi kan gøre noget. Men vi har haft grotesk stor udskiftning. 10 spillere alene siden sommer. Vi skal nu udnytte styrken i kontinuiteten og lade Ove Pedersen arbejde, men derfor kan der godt komme en til to spillere ind, siger Jesper Hansen til Fyens Stiftstidende. 

En af de mangler, som OB kan have udefra set er den effektive målscorer. Hverken Vladimir Dvalishvili, Thomas Mikkelsen eller Rasmus Falk har vist den store skarphed i efteråret, men Jesper Hansen stoler på georgiske Dvalishvili. 

- Dvalishvili er notorisk målscorer. Han har scoret mange mål i store klubber. Han var ikke i den fornødne form, da han kom, på grund af særlige omstændigheder i Legia Warszawa. Derfor var det måske også muligt overhovedet at få ham.  Han startede godt, men Troels Bech måtte stole på et andet fundament for at skabe resultater, for georgieren var ikke i form. Han skal sættes i scene og ser fit ud nu. Som georgier skal man vænne sig til at bo i Danmark. Vi forventer at se ham skarpere i foråret, lyder det fra sportschefen.

OB har i januar haft den norske højre back Håkon Skogseid til prøvetræning, hvilket kan blive den første tilgang, inden et forår, der byder på et hård startprogram. 

Med bare fire point til nedrykningstregen, kan det måske godt give lidt sved på panden på Fyn, at de to første runder byder på møder med topholdene FC Midtjylland og FC København, mens forårets tredje kamp er mod en direkte konkurrent i nedrykningsspillet, da FC Vestsjælland venter i runde spillerunde 20.

OB har ud over at skyde sig væk fra bunden fortsat en ambition om at slutte i blandt ligaens bedste syv hold.