OB på forsvarsjagt til sommer
Illustration
Superliga

OB på forsvarsjagt til sommer

OB står uden højre back til sommer, hvor også midtstopperen Anders Møller Christensen har kontraktudløb. Sportsdirektør Jesper Hansen antyder, at fynboerne skal på udkig efter forsvarsspillere, men garanterer ikke en decideret afløser for Espen Ruud.

Igennem snart seks sæsoner har norske Espen Ruud varetaget højre back hos OB, men til sommer er det slut. Ruud har meldt ud, at han gerne vil prøve noget andet, og derfor forlader han klubben til sommer, når hans kontrakt udløber. Og hvad gør fynboerne så?

OB råder ikke over nogen andre skolede højrebacks i truppen, men i søndags fik man måske en forsmag på løsningen, da franske Mohamed Diarra varetog positionen i Espen Ruuds karantænefravær. Det er dog oplagt, at OB vil forsøge at hente en højre back udefra, og selvom sportsdirektør Jesper Hansen ikke vil bekræfte det, medgiver han, at OB kan komme på forsvarsjagt til sommer, hvor også Anders Møller Christensens kontrakt udløber. 

- Vi skal sætte os sammen med de spillere, der har udløb og finde ud af, hvordan vi ser på dem og hvordan de ser på os. Desuden skal vi kigge på, hvor vi skal supplere i forhold til dem, der stopper i klubben. Jeg kan ikke sige så meget mere end det; Diarra spillede højre back mod FC Vestsjælland, så der er ikke noget endeligt på plads. Men jeg kan godt sige, at med de spillere, der pt. Er her efter sommerferien, har vi ikke for mange forsvarsspillere, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Udover Ruud og Møller Christensen kan OB også risikere at sige farvel til lejesvenden Jacob Barrett Laursen, hvis aftale også udløber. Hvis ingen af aftalerne bliver forlænget, efterlader det OB med Daniel Høegh og Kasper Larsen som de eneste fuldblods forsvarsspillere, mens allrounderne Mohamed Diarra og Ari Skulason ganske vist også er i truppen. Det tyder altså på, at fynboerne skal på forsvarsjagt.

- Det kan jeg nok godt sige, men vi har endnu ikke snakket om, hvad vi gør. Så længe vi ikke har det, så er der ikke taget nogen beslutninger. Vi laver masser af sonderinger og følger med i, hvad der rører sig, men vi har ligesom besluttet, at vi vil se lidt mere af det her forår, inden det kommer så langt, siger Jesper Hansen, der dog ikke vil garantere, at OB henter en højre back som decideret afløser for Espen Ruud. 

- Det vil jeg ikke gøre, før vi har drøftet, hvad vi går efter. Desuden kommer jeg heller aldrig til at sige, at vi decideret går efter en højre back, selvom vi skulle gøre det. Vi kigger på, hvilke spillere vi har på kontrakt efter sommerferien, og i forhold til det gælder det om at skabe den bedst mulige trup, siger Jesper Hansen.

Han oplyser desuden, at OB inden sæsonens afslutning vil snakke med de spillere, der har kontraktudløb til sommer om fremtiden. 

Et af de navne, der gennem de seneste uger har spøgt på rygtebørsen, er FC København-backen Lars Jacobsen. Den rutinerede back har kontraktudløb til sommer og med en fortid i OB, har det været oplagt at sætte fynboen i forbindelse med sin tidligere klub. Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger har parterne ikke forhandlet om en kontrakt, men OB-direktør Jesper Hansen er fåmælt om landsholdsspilleren. 

- Jeg kan af gode grunde ikke kommentere det, og jeg er blevet spurgt om det før. Lars har et fint cv og en flot karriere, og han føler sig stadig frisk, så han kan være interessant for mange klubber. Om han er interessant for OB, har jeg ligesom alle andre spillere, ikke nogen kommentarer til, siger han.