• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Officielt: Esbjerg-ikon ny sportschef i AC Horsens

Foto: AC Horsens

Niels Erik Søndergård er ny sports- og talentchef i AC Horsens.

Af Ole Hoffskov

Niels Erik Søndergård er ny sports- og talentchef i AC Horsens. Det oplyser Superliga-klubben tirsdag formiddag.

Niels Erik Søndergård er en institution i Esbjerg fB, hvor han har været i mere end 40 år som spiller og leder, men for nyligt kvittede han sit job i den vestjyske klub, og i fremtiden skal han tjene til dagen og vejen i AC Horsens.

Den Gule Fare ansatte mandag Jonas Dal som ny cheftræner, og med Niels Erik Søndergård på plads går klubben tilbage til at have to mand på posterne efter Bo Henriksen, der som manager i AC Horsens både var cheftræner og sportschef.

Læs også:AC Horsens-spiller kender Jonas Dal: Han råber ikke lige så højt som Bo

- Jeg har kendt Niels Erik Søndergård som en god kollega i branchen gennem nogle år, og han bliver en fantastisk medarbejder for AC Horsens. Han kommer til klubben med de rigtige værdier, kæmpe erfaring og et spændende netværk, og han har et stort hjerte for talentudvikling, hvilket passer perfekt ind i AC Horsens, fortæller direktør Kristian Nielsen og fortsætter:

- Niels Erik Søndergård bliver en nøgleperson i forhold til transitionen fra Akademiet til superligatruppen, så vi kan få flere af vores talenter gennem nåleøjet, og han skal blandt andet også varetage områder som scouting, rekruttering og køb og salg af spillere.

Hovedpersonen glæder sig til at trække i arbejdstøjet.

Læs også:Farvel før tid: Bo Henriksen håber, han må komme og tage afsked med fans

- Da jeg talte med Kristian Nielsen og dele af bestyrelsen om stillingen, blev jeg grebet af det, og det virker rigtig interessant. Jeg har altid haft meget respekt for AC Horsens og den måde, klubben har arbejdet på gennem årene, og det er en klub, der rykker sig. Det har vel aldrig set bedre ud på Akademiet, og klubben tager snart hul på den femte superligasæson i træk. Der er rigtig mange spændende ting i gang, men der er stadig potentiale til, at klubben kan rykke sig yderligere, og det skal jeg bidrage til.

- Bo Henriksen har gjort det fantastisk i AC Horsens gennem seks år, hvor han har været med til at skabe flotte resultater, transfers og rekrutteringer, og der bliver noget at leve op til, men jeg tror på, at jeg kan løfte opgaven. Nu bliver ressourcerne delt ud på flere hænder, og jeg bliver en del af et team, der skal arbejde tæt sammen for at flytte klubben i den rigtige retning, forklarer Niels Erik Søndergård.

Ansættelsen af Niels Erik Søndergård betyder, at Claus Troelsen overgår til en fuldtidsstilling som head of coaching i AC Horsens.

Læs også:Spændt Jonas Dal: AC Horsens er meget mere end lange bolde og indkast

Læs også:Bo Henriksen færdig i AC Horsens - Jonas Dal ny cheftræner

Læs også:Tidligere EfB-keeper Vito Mannone meldes tæt på ny klub

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus