• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Officielt: OB sælger Mathias Jørgensen

Officielt: OB sælger Mathias Jørgensen
Foto: New York Red Bulls

OB har solgt den unge angriber Mathias Jørgensen til New York Red Bulls.

Af Ole Hoffskov

Der er millioner i kassen i OB.

Den fynske Superliga-klub har tirsdag solgt angriberen Mathias Jørgensen til den amerikanske MLS-klub New York Red Bulls. De to parter har længe været i forhandlinger, og nu er en aftale altså faldet på plads.

Ekstra Bladet har tidligere meldt, at transferen indbringer OB 15 millioner kroner.

- Vi er selvfølgelig stolte over, at vi kan sælge et af vores unge talenter til en økonomisk stærk klub. Mathias har fået muligheden for at komme afsted på et tidligt tidspunkt, men vi er også overbeviste om, at han både menneskeligt og fodboldmæssigt er klar til det. Den udvikling, modenhed og ærgerrighed han har vist, siden vi hentede ham for et par år siden, har kun peget i én retning, og det skyldes selvfølgelig både Mathias’ egen indsats, hvor han i Superligasammenhæng har formået at fortsætte sin udvikling fra akademi-tiden. Men det skyldes også, at vores set-up omkring vores akademi er styrket betragteligt i de seneste år. Det begynder vi at se resultaterne af nu, hvor de dygtigste af de talenter, vi har arbejdet med, også slår igennem på Superliganiveau. Det skal vores dygtige akademitrænere se som et kæmpe skulderklap, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen.

Hovedpersonen selv ser frem til at jagte den amerikanske drøm.

-  Det er kæmpestort at få muligheden for at komme til udlandet. Jeg kommer til en klub, der rigtig gerne vil bruge unge spillere, og som har haft succes med det i de seneste sæsoner og alligevel har skabt gode resultater i ligaen. Så det føles rigtigt, og samtidig kommer jeg til en liga, der er i kraftig udvikling, og hvor der er en kæmpestor interesse og opmærksomhed, som jeg helt sikkert også skal vænne mig til. Men jeg føler mig godt rustet til det, for jeg har modnet mig rigtig meget i de to år, jeg har været i OB.

- Jeg ved hvad det vil sige at skulle stå på egne ben, og fodboldmæssigt har jeg udviklet mig langt mere og langt hurtigere i OB, end jeg havde turdet forestille mig. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg må sige, at den måde OB’s akademi fungerer på, har gjort det til en fantastisk tid, ligesom det har været stort at få en førsteholdskontrakt og kampe i Superligaen. Man ved aldrig hvad fremtiden bringer, men det kunne være spændende at vende tilbage en dag, siger Mathias Jørgensen.

Den 18-årige angriber nåede at spille 18 kampe og score tre mål for OB. Han tiltræder i New York Red Bulls med øjeblikkelig virkning.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.