Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AaB - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Der venter en kamp, hvor begge hold er under pres for at få en sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: 6eren
Hashtag: #aabfcm #sldk

Holdnyt:
AaB:
Nordjyderne har tabt tre kampe i streg, og dermed er man gået fra at ligne et rigtig godt bud på en bronzevinder til blot at være det næstbedste bud efter Silkeborg IF. Klubben er aktuelt et par point efter midtjyderne, der har tabt de seneste par kampe mod netop Silkeborg.

Derfor er der brug for point for AaB, der udover FCM mangler at spille mod Randers ude, BIF hjemme og FCK ude.

Til opgøret mod FC Midtjylland kan træner Lars Friis glæde sig over at have Jakob Ahlmann tilbage efter overstået karantæne, mens stopper Mathias Ross også vender retur.

Til gengæld er Rasmus Thelander, Pedro Ferreira, Magnus Christensen og Rufo ukampdygtige og er derfor ikke udtaget.

FC Midtjylland:
De er klar til pokalfinalen, og dermed jonglerer FC Midtjylland to turneringer for tiden. Det er i Superligaen, at der er et efterslæb, og der er ikke råd til andet end en sejr for Bo Henriksens tropper.

Opgøret mod AaB bliver svært, for nordjyderne kommer også med masser af sult, efter man har tabt de seneste tre kampe i træk, men FCM skal vinde, hvis man fortsat skal have en realistisk mulighed for et mesterskab.

FCM er presset i forhold til nogle af profilerne. Evander har misset de sidste par kampe med en skade, men han er med i truppen igen.

Omvendt må midtjyderne fortsat undvære Pione Sisto. Erik Sviatchenko var i startopstillingen mod Vejle, men han er i karantæne og ude mod AaB.

Paulinho er heller ikke med i kamptruppen til søndagens kamp. Det samme gælder Elias Olafsson, der sidder ude med en længerevarende skade.

Karantæne:
AaB: Ingen
FC Midtjylland: Erik Sviatchenko

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-2-1): Rinne - Granli, Ross, Hagelskjær - Pallesen, Højholt, Fossum, Ahlmann - Prip, Andersen - Makaric

FC Midtjylland (3-4-3): Ousted - Dalsgaard, Høegh, Døhr Thychosen - Andersson, Charles, Onyedika, Dyhr - Isaksen, Dreyer, Brumado

Profilen:
Louka Prip var på tavlen to gange mod Silkeborg senest, og selv om det endte med et nederlag på 2-4, var de to mål med til at bringe offensivspilleren tilbage i kampen om topscorertitlen. Her er han med fire runder igen af Superligaen to scoringer efter Nicklas Helenius.

Vidste du, at...
Bare tre af de seneste 22 kampe mellem de to mandskaber i Superligaen er AaB gået fra banen som vinder. FCM er en svær modstander for nordjyderne. Omvendt har FCM vundet 14 af de 22 kampe. Det vidner om en vis dominans.

Dom:
Et på papiret spændende opgør mellem to hold, der vil frem over stepperne. Hjemmeholdet har nogle meget farlige mellemrumsspillere, som man skal forsøge at få i gang, men man samtidig holder snor i FCM's dygtige individualister og lukker ned for holdet på dødbolde. Klubben jagter tredjepladsen, mens FCM skal forsøge at hente en sejr og holde snor i FC København i guldkampen. 

Jo, der er ikke råd til at jokke i spinaten for holdene. Vi tror, at FCM's power bliver afgørende. 2-1 til klubben fra Ikast og Herning.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: