• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AaB ånder FCK i nakken med sejr over AGF

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den jyske klassiker er på menuen mandag aften.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfaab #sldk

Holdnyt
AGF

AGF havde vundet fire kampe i træk, inden de før landskampsperioden løb ind i FC Midtjylland og i sandhed fik ørerne i maskinen.

Mod “Ulvene” fra Midtjylland var århusianerne overmatchet, og de var allerede bagud med fire mål efter en halv times spil. Det endte også 4-0 til FC Midtjylland, så David Nielsen og kompagni er på jagt efter oprejsning i den jyske klassiker mod AaB mandag aften.

Med de tre sejre i september var AGF ellers kravlet en lille smule væk fra bunden og er inden 12. spillerunde nummer ni i Superliagen med fire point ned til SønderjyskE under stregen. Til gengæld har århusianerne et svært program med kampe mod AaB, Randers FC, OB, FC Midtjylland og FC København i den kommende måneds tid.

David Nielsen kan glæde sig over, at Jon Dagur Thorsteinsson er aktuel igen, efter at han havde karantæne mod FC Midtjylland. Også Gift Links er tilbage efter en to måneder lang skadespause.

Dog er Niklas Backman ikke længere en del af cheftrænerens overvejelser. Den 32-årige svensker meddelte i løbet af ugen, at han indstiller karrieren som følge af hovedproblemer. Han har dog heller ikke været i aktion i den indeværende sæson.

Derudover sidder Mikael Anderson over med en skade, han fik med det islandske landshold. Alexander Munksgaard og Benjamin Hvidt er fortsat skadet, og Jesper Juelsgård er ikke udtaget til truppen.

AaB
I modsætning til AGF var den første halvdel af Superligaens grundspil en stor succes for AaB: Seks sejre, tre uafgjorte, to nederlag, kun ni indkasserede mål og en aktuel tredjeplads. De har været en af sæsonens positive overraskelser og harkun fire point op til FC København på andenpladsen.

I den seneste kamp før landskampspausen kom der også for alvor gang i den nordjyske offensiv, der brillerede og knuste SønderjyskE med hele 4-0 på to mål af Iver Fossum og et af både Milan Makaric og Louka Prip.

De takter skal de forsøge at fortsætte mandag aften mod AGF, som de besejrede i det omvendte opgør tidligere på sæsonen.

AaB ventes fortsat at klare sig uden Rufo og Lucas Andersen, der har været ude med skader i det seneste stykke tid, men til gengæld er midtbanekrigeren Pedro Ferreira tilbage i truppen. Han sad over med karantæne senest. 

Karantæne
AGF: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Hansen - Lund, Hausner, Bisseck, Kahl - Olsen, Poulsen, Grønbæk - Mustapha Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

AaB (3-5-2): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Højholt, Ferreira, Fossum, Børsting - Prip, Makaric

Profilen:
Milan Makaric fik vist sig fint frem for AaB i Superliga-kampen inden landskampspausen, hvor han både diskede op med en flot bassist og et frækt mål. Nu håber den serbiske angriber nok på at fortsætte takterne i den jyske klassiker.

Vidste du, at…
I de seneste fem opgør mellem AGF og AaB har hjemmeholdet ikke tabt. Det er endt med fire sejre til hjemmeholdet samt en enkelt uafgjort. Før det vandt AaB dog 4-1 på Ceres Park - noget, de vil forsøge at gentage. 

Dom:
AGF og AaB kommer til kampen med vidt forskellige oplevelser i bagagen: AGF tabte deres seneste kamp 0-4, mens AaB vandt deres seneste 4-0. Samtidig har sæsonen som bekendt været en bølge af succes for nordjyderne hidtil, mens århusianerne har kæmpet mere med det.

Til trods for det er det imidlertid ikke en nem opgave, der venter AaB mandag aften. Før kampen mod FC Midtjylland viste AGF også lidt bedre takter, og herfra er troen, at de kommer tilbage på sporet. Det slutter 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020