Optakt: Randers FC - FC Midtjylland
2017-08-13 11:17

Hjemmeholdet har brug for en sejr for at kickstarte sæsonen, mens OB skal forsøge at udbygge sin stime på tre kampe uden nederlag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Dennis Mogensen
På TV: 3+
Hashtag: #agfob #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
AGF:
Det er back to basics for AGF efter 3-0-nederlaget til SønderjyskE i sidste spillerunde. Cheftræner Glen Riddersholm har selv bebudet, at den megen fokus på den offensive del af spillet, som har præget holdets træning i begyndelsen af sæsonen, skal afløses af defensivt fokus.

AGF skal finde tilbage til det stærke forsvarsspil, som opstod i slutningen af sidste sæson, og det skal hjælpe holdet i gang med en sæson, der hidtil har budt på tre nederlag og en enkelt sejr.

I sidste runde mod SønderjyskE var Alexander Juel Andersen og Jesper Juelsgård i kamptruppen for første gang i denne sæson, og sidstnævnte startede endda inde i midterforsvaret på bekostning af Niklas Backman.

En fjerde forsvarsspiller, Mikkel Rask, har dog endnu ikke været blandt de 18 udtagne til en kamp. Han er ellers tilbage på træningsbanen, men hans mange skader i 2017 gør, at AGF er tålmodige med ham, og han skal formentlig bruge noget tid på at spille sig i kampform.

I den anden ende af banen må AGF undvære Morten "Duncan" Rasmussen, der udgik med en baglårsskade mod SønderjyskE. Kasper Junker er ligeledes ude af opgøret med en skulderskade.

Før rundens kampe ligger AGF nummer 10 med tre point.

OB:
Fynboerne har fortsat de gode resultater fra foråret med to sejre og en enkelt uafgjort i sæsonens fire første kampe. Cheftræner Kent Nielsen mener selv, at det skyldes, at holdet har fået ro til at blive spillet sammen.

OB er da også blandt de hidtil mest afmålte i deres transfers denne sommer, idet ”kun” Nicklas Helenius og andenmålmanden Thomas Mikkelsen er kommet til Ådalen.

Mens Kent Nielsen ikke bliver overdænget med forstærkninger udefra, får han op til kampen mod AGF formentlig nogle forstærkninger internt. Flere spillere er således på vej tilbage fra skader.

Sidst sæsons topscorer, Joan Simun Edmundsson, har fået to indskiftninger i de to seneste kampe og har spillet for reserveholdet, så han må være i spil til en startplads. Også backerne Jacob Barrett Laursen og Ryan Johnson Laursen nærmer sig comeback efter deres skader. Begge er dog ude af spil til dagens opgør

Til gengæld må OB undvære Jeppe Tverskov i de kommende fire uger, efter han i tirsdags blev opereret for lyskebrok. Han har dog ikke spillet siden første spillerunde, så det er ikke nogen svækkelse i forhold til de seneste uger.

OB går ind til femte spillerunde som nummer fem i Superligaen med syv point.

Karantæne:
AGF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-1-4-1): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Møller – Guira – Ankersen, Sverrisson, Spelmann, Amini – Sana
OB (4-4-2): Grytebust – Desler, Tingager, Pedersen, Pereira – Edmundsson, Nielsen, Thomasen, Jönsson – Helenius, Jacobsen

Profilen:
Genfødte Anders K. Jacobsen kan meget vel komme til at udgøre forskellen på de to hold søndag aften. Han har allerede scoret flere mål i denne sæson (tre) end i hele sidste (to), og han ligner en angriber, der har fundet den selvtillid, der var blevet væk. Hvis ikke AGF får styr på defensiven, som Riddersholm ytret ønske om, kommer Jacobsen og co. til at få chancer nok.

Vidste du, at..:
Kent Nielsen har et solidt overtag mod Glen Riddersholm i de indbyrdes opgør mellem de to trænere. I de 17 kampe har Nielsens hold vundet 10 gange, to er endt uafgjort, og Riddersholm har vundet fem.

Dom:
På et eller andet tidspunkt må den gode trup, som AGF har sammensat, give udslag i ditto resultater. Men bedømt på de seneste par uger står det tidspunkt ikke allerførst for.

OB har måske ikke overvældet med flot spil, men de har gjort det udmærket – og objektivt bedre end AGF – så selv om kampen spilles i Aarhus, lyder buddet herfra på en OB-sejr. 1-2.

Tror du på Anders K. Jacobsen som første målscorer er der odds 7.00 at hente hos bwin - klik her

Tror du, at Tobias Sana scorer i løbet af kampen, er der odds 4.25 hos bwin - klik her

Hvis du også tror på et 2-tal i søndagens sene Superliga-kamp, kan du spille det til odds 3,25 hos bwin - klik her.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO