• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

AGF og SIF brager sammen i top seks-drama

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er dømt jysk lokalbrag, når AGF og Silkeborg IF mødes i efterårets sidste runde. Opgøret er vigtigt for begge mandskaber, når det kommer til kampen om at komme i top seks.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfsif #sldk

Holdnyt
AGF
De startede sløjt i denne sæson, men siden har AGF fået gang i det. Senest blev det til et fint point i Parken, og dermed har man fået 18 point i de sidste 10 runder. Det er med andre ord en klub i fin form, der går ind til opgøret mod SIF.

Opgøret er vigtigt for begge mandskaber, men mest for AGF. Taber man, vil der være syv point op til en plads i top seks med bare fem runder tilbage af Grundspillet, og det vil blive svært for AGF at hente. Uafgjort vil holde top seks-drømmen i live, mens en sejr vil åbne døren på vid gab.

Benjamin Hvidt er langtidsskadet, mens Patrick Olsen ikke har spillet de seneste kampe. Alexander Munksgaard spiller heller ikke på førsteholdet for tiden. De er igen ikke med. 

Århusianerne har fået gang i angrebet Patrick Mortensen, der har scoret i de sidste par Superliga-kampe.

Silkeborg IF
De har tabt bare to gange i denne sæson, og skal man finde noget, der kunne være bedre i denne sæson for midtjyderne, er det, at man har spillet hele ni af 16 kampe uafgjort.

Kent Nielsen har fået bygget et godt og solidt SIF-mandskab, der har lukket næstfærrest mål ind i denne sæson og har scoret fjerdeflest.

Silkeborg IF har i den offensive trio Nicolai Vallys, Sebastian Jørgensen og Nicklas Helenius en trio, der kan afgøre kampene, og det må forventes at blive tæt mod AGF, hvor midtjyderne nok lever fint med uafgjort, fordi man så bevarer afstanden til AGF.

Til opgøret mod AGF må SIF undvære langtidsskadede Milan Massop, mens også både Gustav Dahl og Mads Kaalund er ude. Ude er også angriber Alexander Lind, der først er klar igen i foråret.

André Calisir var tilbage i startopstillingen senest, men begik en stor fejl, der førte til FC Nordsjællands scoring mod SIF, og det kan måske betyde, at Joel Felix er tilbage i startopstillingen, da han har spillet en fin sæson.

Karantæne
AGF: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Hansen - D'Alberto, Hausner, Tingager, Lund - Brandhof, Poulsen, Anderson - Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Sonne - Thordarson, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

Profilen:
Nicklas Helenius vender tilbage for at møde sin tidligere arbejdsgiver. Angriberen har været varm i dette efterår og har sat seks mål ind for midtjyderne, og det er en spiller, som AGF-forsvaret skal have stoppet. Ellers kan det gå galt for århusianerne.

Vidste du, at…:
Silkeborg har som sagt bare tabt to kampe i denne sæson - den en af de to kampe var mod AGF. Århusianerne tog til Silkeborg og vandt med 2-0 tidligere i efteråret. Begge AGF-scoringer kom efter dødbolde.

Dom:
Det kommer til at blive et tæt opgør, hvor der er ufatteligt meget på spil - ikke mindst for hjemmeholdet, der med et nederlag kan miste kontakten med top seks.

Begge hold kommer til opgøret i fin form og har tabt få kampe, og vi forventer et spændende opgør med mange tilskuere på stadion.

AGF's fysik og styrke på dødbolde kan blive afgørende, som den også blev det i det omvendte opgør. Vi tror, at AGF vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020