• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - FC København

Foto: Getty Images

Mesterskabsspillets første derby løber af stablen på Brøndby Stadion, hvor gæsterne fra FC København har revanche til gode.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: 3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
De blå-gule måtte kapitulere i en tæt kamp mod FC Midtjylland i første runde af slutspillet, og dermed måtte Brøndby også aflevere førstepladsen til de forsvarende mestre.

Søndag kan Niels Frederiksens tropper tage pladsen tilbage, hvis alt flasker sig - først og fremmest at de selv slår FC København. Det har Brøndby som bekendt allerede gjort to gange i denne sæson.

Brøndby har fået noget kontinuitet ind i holdet, og det er næsten givet på forhånd, hvem der starter inde. I syv af de seneste otte opgør er Niels Frederiksen startet med de samme 11 på banen - mod Randers FC den 4. marts havde han foretaget en enkelt ændring i forsvaret.

Mod FC København har Brøndby ingen spillere i karantæne, og der er ikke opstået nye skader, så cheftræneren kan køre videre med det hold, han har vist så megen tiltro på det seneste. 

Lasse Vigen er tilbage efter at have afsonet karantæne i seneste kamp.

FC København:
Ud med Karl-Johan Johnsson og ind med Sten Grytebust. Ud med Mathias "Zanka" Jørgensen og Nicolai Boilesen tilbage i det centrale forsvar. Og ind med Kamil Wilczek.

Jess Thorup havde for alvor rystet posen, da FC København mødte Randers FC i påsken, og det gav pote i første omgang. FCK vandt 2-1 og fik dermed skovlen under et hold, de har tabt to gange til i denne sæson.

Det skal løverne forsøge at gentage søndag i Brøndby.

AGF's nederlag mod FC Nordsjælland og Brøndbys nederlag mod FC Midtjylland gjorde, at FC København halede en smule ind på flere af topholdene i den forgangne runde, men det er stadig svært at forestille sig, at holdet for alvor kan blande sig i mesterskabskampen. Det kræver nul svipsere fra nu af og til sommerferien.

Mod Randers FC var det desuden værd at bemærke, at Rasmus Falk var tilbage på midtbanen efter et par kampe i angrebet - det passede uden tvivl fynboen ganske udmærket.

FC København har hverken skader eller karantæner mod Brøndby. 

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Mensah, Frendrup, Radosevic, Lindstrøm, Bjur - Hedlund, Uhre

FC København (4-3-1-2): Grytebust - Ankersen, Nelsson, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Zeca, Falk - Wind - Fischer, Wilczek

Profilen:
Kamil Wilczek starter formentlig inde denne gang på Brøndby Stadion, og det bliver selvsagt en speciel oplevelse at se polakken optræde på sin tidligere hjemmebane, selv om der ikke er nogle Brøndby-fans på plads til at buhe af ham. Kamil Wilczek så god ud mod Randers, hvor han også scorede et flot mål, og han kommer helt sikkert til at spille en hovedrolle i søndagens derby.

Vidste du, at..:
Både Niels Frederiksen og Jess Thorup har en fortid som U21-landstræner for Danmark. Førstnævnte opnåede 41 kampe som landstræner med et pointsnit på 1,95, mens Jess Thorup i 23 kampe opnåede et pointsnit på 1,87. Niels Frederiksen afløste Jess Thorup på posten i 2015.

Dom:
Tre sejre i træk over FC København er noget nær det smukkeste hattrick, man kan lave på Vestegnen, og Brøndby har al mulig grund til at tro på, at de kan tage endnu et stik mod arvefjenden. 

Mens Jess Thorup leder og leder efter den rigtige formel til sit FC København-mandskab, spiller Brøndby-holdet som en symfoni, og det skal man ikke undervurdere betydningen af i fodbold, selv om FCK spiller for spiller fremstår bedre end Brøndby.

Derfor gætter vi på, at Brøndby IF for tredje gang i træk besejrer FC København med 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020