• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den største klubkamp på dansk grund finder sted søndag eftermiddag, når Brøndby IF får besøg af FC København.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Brøndby Stadion 
Dommer: Peter Kjærsgaard Andersen
På TV: 3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
En dramatisk sejr over Vejle Boldklub i seneste runde har bragt de forsvarende mestre op i top seks, og de blå-gule kan nu skimte den tredjeplads, der svarer til klubbens officielle målsætning. 

Man kan dog ikke ligefrem beskylde Brøndby for at have forkælet de mange fans i denne sæson, og torsdag tabte holdet også til Rangers FC i Europa League. Derfor vil det lune gevaldigt på Vestegnen, hvis de lokale fodboldhelte kan få skovlen under arvefjenderne.

Brøndby er inde i en travl periode med kampe i både Superligaen, pokalturneringen og Europa, og det trækker store veksler på spillertruppen.

Heldigvis for Niels Frederiksen er der ikke ret mange skader blandt spillerne. Rasmus Wikström er ude, og Mads Hermansen har været skadet de seneste to kampe. Sidstnævnte er ikke blevet klar til kampen FC København, og derfor forventes det, at den rutinerede andenmålmand Thomas Mikkelsen skal vogte buret.

Brøndby har tabt de seneste tre indbyrdes opgør mod FC København.

FC København:
Løverne har i de seneste to Superliga-kampe mødt Viborg FF og SønderjyskE, og hvad der på forhånd lignede seks sikre point har blot kastet to af sig. Torsdag tabte FC København til PAOK i Conference League, så holdet har kun vundet to af de seneste syv kampe i alle turneringer.

Den største bekymring for Jess Thorup må dog uden tvivl være skadessituationen.

Carlos Zeca og Rasmus Falk er ude, og FC København har desuden måttet undvære Kamil Wilczek, Victor Kristiansen og Jens Stage i de seneste par kampe. De sidstnævnte er dog blevet klar til søndagens brag.

Dermed kan Jens Stage endelig blive rykket ind som makker til Lukas Lerager på den centrale midtbane, og det vil Jess Thorup formentlig være fristet af. Mod PAOK fik Andri Baldursson chancen, men han blev flået ud allerede i pausen efter en elendig præstation i første halvleg.

Kamil Grabara blev udvist i Conference League-kampen, men karantænen skal kun afsones i Europa, og han kan dermed vogte målet mod Brøndby.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Mikkelsen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Slimane, Radosevic, Frendrup, Mensah - Hedlund, Uhre

FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Stage, Lerager - Johannesson, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
Det er svære tider for Jonas Wind. FC København-stjernen misbrugte et straffespark i det seneste opgør mod SønderjyskE, og han har nu ikke scoret i de seneste seks Superliga-kampe. En sjældent lang måltørke for den danske landsholdsspiller, der til gengæld har scoret tre mål i de seneste to kampe mod Brøndby IF. 

Vidste du, at..:
Jess Thorup runder sin kamp nummer 50 som FC København-træner mod Brøndby. De første 49 har kastet et pointgennemsnit på 1,94 af sig. Til sammenligning har Niels Frederiksen et snit på 1,56 for sine første 95 kampe i spidsen for Brøndby IF.

Dom:
Hverken Brøndby IF eller FC København har imponeret voldsomt på det seneste, og de har begge en Europa-kamp fra torsdag aften i benene. Der skal alligevel nok blive knald på søndag eftermiddag - det er første gang, at Brøndby IF kan lukke den maksimale kapacitet af tilskuere ind til et derby siden oktober 2019.

Vi tror på en tæt kamp i et inferno af en kulisse, og i sidste ende trækker Brøndby IF det længste strå. De blå-gule vinder 2-1 over FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020