• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland skal på en svær udebanetur midt mellem to kæmpekampe i Champions League. Brøndby skal til gengæld forsvare sin førsteplads.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jørgen Daubjerg-Burchardt
På TV: Canal 9
Hashtag: #biffcm #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Der er ikke længere et hold med maksimumpoint i Superligaen. Brøndby havde ellers vundet de første fire kampe i denne sæson og lagt sig alene i front, men kom SønderjyskE i vejen i seneste runde.

Brøndby fører dog stadig Superligaen med et enkelt ned til AGF og to ned til Vejle Boldklub, selvsamme SønderjyskE og lørdagens modstander, FC Midtjylland. Det betyder også, at hvis alle resultater går holdet imod, kan Brøndby ryge helt ned på femtepladsen, når runden er forbi.

Cheftræner Niels Frederiksen har i ugens løb fået endnu en streng at spille på. Nyindkøbet Blas Riveros havde første arbejdsdag i Brøndby i mandags, og han kommer ifølge Frederiksen i fin form, både hvad angår det fysiske og friske kampe fra landskampspausen. Spørgsmålet er, om han får chancer allerede lørdag.

I seneste runde fik et andet nyindkøb, Andrija Pavlovic, debut for klubben. Han spillede godt en halv time af kampen mod SønderjyskE, efter han havde brugt den første lille måned i Brøndby på at komme i den rette form. Dog er Simon Hedlund ikke med til opgøret.

FC Midtjylland:
Normalt vil en kamp mod Brøndby Stadion høre til højdepunkterne i en FC Midtjylland-sæson, men i denne omgang er opgøret end ikke blandt de to mest interessante kampe, holdet skal spille inden for en uge.

Onsdag debuterede FCM i Champions League, da Atalanta lagde vejen forbi Herning og uddelte en lektion i aggressivt presspil og hurtigt angrebsspil. På tirsdag skal mestrene så en tur til Anfield, hvor Liverpool givetvis gerne står for lektion nummer to.

FC Midtjylland har haft for vane at spare nøglespillere i Superligaen i denne sæson, og det er da også oplagt, at cheftræner Brian Priske gør det mod Brøndby med tanke på holdets program. Derfor skal man nok forvente at se spilletid til folk som Manjrekar James, Nicolas Madsen og Bozhidar Kraev.

Læs også:Lindstrøm før FCM-brag: Som en kamp mellem Brøndby-FCK

Priske sagde før Atalanta-kampen, at alle mand var klar. Alligevel var Junior Brumado for anden gang i streg ikke i truppen, så enten var han bare sat helt af, eller så havde Priske ikke taget højde for reserveangriberen i sin udlægning.

Ellers burde alle spillere være til rådighed, hvis de vigtigste da ikke skal have et hvil.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Rosted, Maxsø, Jung – Bruus, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Riveros – Pavlovic, Uhre

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Cools, Scholz, James, Paulinho – Madsen, Evander – Anderson, Kraev, Mabil – Kaba

Profilen:
Der er ikke tvivl om, at Blas Riveros er købt til startopstillingen, men han har kun fået fem træninger med holdet forud for lørdagskampen. Han taler desuden ikke engelsk, så måske er det en postgang for tidligt. Omvendt har Kevin Mensah været genstand for en kritik på det seneste, så vi tror på, at den nye mand får chancen.

Vidste du, at..:
Brian Priske har endnu til gode at tabe til Brøndby som cheftræner. Klubberne har mødt hinanden fire gange i hans regeringsperiode: de to første vandt FC Midtjylland, og de to hidtidige i 2020 endte uafgjort.

Dom:
Gennem det seneste år til halvandet har FC Midtjylland været Superligaens stærkeste hold, men to ting taler for en Brøndby-sejr: Holdet har fået en god start på denne sæson, og FCM har rigeligt at se til i Champions League med to store kampe lige før og lige efter Brøndby-opgøret.

Læs også:FCM-profil hylder Atalanta-målscorer: Derfor spiller de i toppen af Serie A

Buddet herfra er, at gæsterne sparer lige præcis nok spillere til, at balancen tipper i Brøndbbys favør. Værterne vinder dermed 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FCM-anfører: Når man taber 4-0, er man ikke imponeret over sig selv

Læs også:Superliga powerranking: Trykket stiger i Odense og København

Læs også:Zorniger tog ved lære i Brøndby: Måske er der noget, der holder dem tilbage

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020