• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

FCM-anfører: Når man taber 4-0, er man ikke imponeret over sig selv

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Sviatchenko er ikke tilfreds med FC Midtjyllands indsats mod Atalanta, men erkender også, at de mødte en modstander, der bare var bedre.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland tabte klubbens Champions League-debut 4-0 til Atalanta, og sådan et nederlag kan man ikke være tilfreds med, mener Erik Sviatchenko. Omvendt var der dels lyspunkter at tage med videre, dels var Atalanta bare en klassemodstander.

Både kaptajn Sviatchenko og cheftræner Brian Priske udpegede personlige fejl som en stor del af forklaringen på det klare nederlag. 

- Selv om det er kort tid, vi har at arbejde med, er der stadig elementer, vi kan tage med. Vi bliver også nødt til at kigge på det i stedet for bare at grave os ned og slet ikke glæde os til de næste kampe. Vi er jo stadig nye i Champions League, så derfor har vi stadig nogle aspekter af spillet, hvor vi skal dygtiggøre os. De her individuelle fejl kan vi prøve at barbere ned. Dermed ikke sagt at vi ville have vundet kampen, men så havde vi elimineret de fejl, sagde Erik Sviatchenko efter kampen.

Læs også:Karakterer: FC Midtjylland mødte overmagten i CL-debut

Atalanta scorede 98 mål i Serie A i seneste sæson, og dermed viste klubben sig som et af de giftigste angrebshold i Europa. Sådan oplevede Sviatchenko det også fra sin position i midterforsvaret onsdag aften.

- De er dygtige individuelt, de er dygtige som hold. De ved, hvornår de skal bevæge sig omkring os. Vi vidste godt, de ville være gode ude på siderne, så de var gode til at sprede os ad, og så mistede vi nogle gange midten, og så lå anføreren inde på midten og støbte boldene omkring sig. De var rigtig dygtige på mange parametre, men igen: Vi taber 4-0, og vi må bare acceptere, at de er på et højere niveau, end vi er i dag, sagde han.

Er du skuffet over jeres præstation?

- Ja, når man taber 4-0, er man ikke imponeret over sig selv. Men igen: Momenter af kampen skal vi tage ud af den og så se frem.

Læs også:Skuffet FCM-træner: Atalanta scorede uden at anstrenge sig

- Der var momenter i kampen, hvor vi var under pres. Det snakkede vi også om, før kampen gik i gang; selvfølgelig kommer vi til at være under pres. Men jeg synes, at i de faser, hvor vi ikke smed bolden væk, var vi langt hen ad vejen med. Jeg prøver at se positivt på det, men når vi laver de fejl, som vi gør, bliver vi bare straffet prompte på det her niveau.

Erik Sviatchenko tror og håber dog, at FC Midtjylland bliver bedre, efterhånden som klubben får flere Champions League-kampe i benene og vænner sig til niveauet.

- Der er stadig noget, der hedder erfaring, og vi kan tage noget med fra den her kamp. Vi bliver nødt til at kigge positivt på det. I kvalifikationen frem til Champions League blev vi også bedre og bedre, så jeg er fortrøstningsfuld, i forhold til at vi kan blive bedre. Vi var også allerede bedre i anden halvleg end i første i dag, sagde han.

Holdet har dog kort tid til at forbedre sig. Det møder allerede Brøndby IF lørdag eftermiddag, og tirsdag skal det så til Liverpool for at spille mod de engelske mestre.

Læs også:Atalanta-profil glæder sig over FCM's tilgang: Det var en fordel for os

Læs også:Sviatchenko: Vi havde for meget respekt for Atalanta i første halvleg

Læs også:Atalanta-boss: Ajax og Liverpool får det svært i Herning

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus