Foto: IMAGO
Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Det er lige på og hårdt for Brøndby og FC Midtjylland, som søndag aften åbner foråret med et vaskeægte topbrag på Brøndby Stadion.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18:00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3+

Holdnyt:
Brøndby:
Første spillerunde i 2024 byder på en rigtig lækkerbisken, når rækkens nummer to Brøndby søndag aften tager imod førerholdet FC Midtjylland. To point adskiller de to klubber, og ’’drengene fra Vestegnen’’ kan således snuppe førstepladsen med en sejr. Akkurat som de gjorde i sæsonens første indbyrdes opgør, som blev vundet 1-0 på en sen scoring af Vallys.

I bestræbelserne på at gøre sig gældende i guldkampen hev Brøndby en kanin op af hatten på transfervinduets sidste dag, da de købte Filip Bundgaard fri i Randers. Den unge angriber støder til en allerede giftig offensiv med Vallys og Kvistgaarden, og den trio bliver svær at have med at gøre for de fleste defensiver i Superligaen. Ydermere er Vanlerberghe en ny tilføjelse til bagkæden, som dog må vente lidt på sin debut på grund af en skade, mens Cappis er vendt tilbage fra lån.

Brøndby sluttede efteråret af med en fornem stime på otte kampe i streg uden nederlag, mens det i øvrigt blot blev til ét nederlag i de sidste 14 kampe.

Jesper Sørensen må til søndagens topbrag se bort fra karantæneramte Tshiembe og en skadet Vanlerberghe. Christian Cappis og Mathias Kvistgaarden sidder også ude, ligesom Emmanuel Yeboah er blevet fravalgt.

FC Midtjylland:
Brøndby var ikke det eneste hold, som rundede 2023 af med manér. FC Midtjylland var nemlig også voldsomt godt kørende, da Superligaen gik på hæld i december. Midtjyderne vandt efterårets sidste seks ligakampe, mens det ikke er blevet til nederlag i de seneste 11 af slagsen.

Claus Steinlein og co. havde et roligt transfervindue i januar med Randers’ bomstærke angriber Alhaji Kamara som den mest iøjnefaldende tilføjelse, og det må være et udtryk for en vis tilfredshed med tingenes tilstand. Ganske forståeligt, når man som FC Midtjylland topper Superligaen.

Hverken Brøndby eller FC Midtjylland er involveret i andre turneringer end Superligaen i den resterende del af sæsonen, og der er således lagt op til et forår, hvor alt sættes ind på at vinde det danske mesterskab.

Thomas Thomasberg må se bort fra midtbanespiller Charles, der er i karantæne. Emiliano Martínez, Joel Andersson, Franculino og Marrony sidder ude med skader.

Karantæner:
Brøndby: Kevin Tshiembe
FC Midtjylland: Charles

Bud på startopstillinger:
Brøndby (3-4-2-1): Pentz - Klaiber, Alves, Rasmussen – Sebulonsen, Wass, Nartey, Divkovic - Vallys, Suzuki - Kvistgaarden

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Dalsgaard, Ingason, Bech Sørensen, Paulinho - Osorio, Rømer, Olsson, Sørensen – Simsir, Cho

Dom:
Det har været tæt og forholdsvis målfattigt i de tre seneste indbyrdes opgør mellem Brøndby IF og FC Midtjylland, som har budt på to Brøndby-sejre på 1-0 og en 2-0 sejr til ’’ulvene’’.

Det er ikke meget, som adskiller de to mandskaber – hverken i tabellen eller styrkemæssigt. Med tanke på, at der nok lige skal bankes lidt rust af her i forårspremieren, og at begge hold har offensive fravær til opgøret, kunne vi meget vel se ind i endnu en tæt og målfattig omgang.

Begge hold bør leve fint med en pointdeler til at starte 2024 ud med, og derfor lyder dommen på 1-1.