Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - OB

Tipsbladet er her klar med optakten til søndagens Superliga-opgør mellem Brøndby og OB.

Kampfakta: 
Kampstart: Søndag klokken 18.00 
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: TV3+ og Viaplay
Hashtag: #bifob #sldk

Holdnyt: 
Brøndby IF
Jesper Sørensens mandskab fik resultatmæssigt den perfekte sæsonstart mod Silkeborg, men spillemæssigt var det mindre perfekt for Brøndby. 

Klubben fra den københavnske vestegn kan takke Thomas Mikkelsen for de tre point, efter at den 39-årige målmand spillede en fantomkamp i 2-1-sejren, hvor Silkeborg spillede bedst. 

Derudover nød Brøndby godt af Mathias Kvistgaardens fart i omstillingerne, hvor den 21-årige angriber gjorde ondt på hjemmeholdet. 

Brøndby har denne sommer brugt 22,5 millioner kroner på Jacob Rasmussen, der ikke kom i aktion mod Silkeborg. Nyindkøbet forventes heller ikke at være klar til at starte inde mod OB. 

Brøndby meldes tæt på den polske midtbanespiller Mateusz Kowalczyk. Mads Hermansen skal selvfølgelig også erstattes og bliver det formentlig snart af svenske Leopold Wahlstedt, men derudover kunne både midtbanen og offensiven godt trænge til et forstærkning. 

Brøndby må igen undvære Kevin Mensah, der stadig afsoner karantæne. Mathias Greve og Carl Björk er ude med skader.

OB
Der var gode spillemæssige takter i sæsonens første kamp mod Randers, men det endte alligevel med skuffelse for de fynske fans, efter at OB indkasserede en unødvendig 2-2-udligning i femte minuts tillægstid. 

OB var ellers klart bedst i første halvleg, men Andreas Alms mandskab trak sig længere tilbage i anden halvleg, hvilket i sidste ende kom til at koste to vigtige point. 

OB havde fire debutanter fire med i Randers-kampen, hvor især Sven Köhler fik en rigtig fin start, mens både Mohamed Buya Turay og Rami Al Hajj kom på tavlen. Den bedste OB-spiller var dog Charly Horneman, der driblede rundt om Björn Kopplin efter behag i første halvleg. 

Emmanuel Sabbi sad ude på grund af sygdom mod Randers, men det vides endnu ikke, om offensivspilleren er blevet klar igen. Torsdag blev han også rygtet til Antalyaspor i Tyrkiet.

Derudover kom Martin Hansen til skade med sin ryg i en træning op til kampen og er ikke udtaget. Hans Christian Bernat kommer formentlig til at vogte målet i stedet.

Karantæner:
Brøndby: Kevin Mensah
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby (3-5-2): Mikkelsen - Ibsen, Lauritsen, Heggheim - Wass, Evjen, Radosevic, Vallys, Riveros - Kvistgaarden, Omoijuanfo

OB (4-2-3-1): Bernat - Owusu, Paulsen, Slotsager, Adelgaard -  Köhler, Manneh - Tongya, Al Hajj, Horneman - Turay 

Dom: 
Brøndby har en lille favoritværdighed i opgøret, men OB viste positive takter i første kamp, så der bliver tale om et jævnbyrdigt opgør. Buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til Brøndby. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: