• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - OB

Brøndby snød akkurat OB for fjerdepladsen i Superligaen i sidste sæson, og nu skal fynboerne anført af træner Jakob Michelsen forsøge at få hævn.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3+
Hashtag: #bifob #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Det blev til et nederlag på 1-2 ude mod Lechia Gdansk torsdag aften for Brøndby IF, der gav mange chancer væk og samtidigt viste sig uskarp foran modstandernes mål, så der venter en vigtig og ikke mindst spændende returkamp i Brøndbby på torsdag.

Brøndby er kommet fint fra land i Superligaen, hvor de første to kampe har kastet fire point af sig. Efter en sejr over Silkeborg i første runde blev det til 2-2 ude mod Randers FC senest - her vil Brøndby ærgre sig over, at klubben lukkede et mål ind i de døende sekunder, så det ikke blev til endnu en sejr.

Mod Lechia Gdansk var både Ante Erceg og Besar Halimi ude af truppen, og det er de igen søndag mod OB, fordi de kigger sig om efter nye klubber, hvor de kan få spilletid.

Ude er også langtidsskadede Joel Kabongo, mens Paulus Arajuuri er i karantæne efter sit røde kort mod Randers. Hany Mukhtar har trænet med i denne uge, men er ikke med i truppen til opgøret. 

OB:
Godt nok tabte Jakob Michelsen og OB første Superliga-kamp med 2-3 hjemme mod FC København, men der blæser alligevel positive vinde i Odense, efter klubben senest vandt med hele 4-1 hjemme over Lyngby.

Tre point i de første to kampe er godkendt, og nu håber Jakob Michelsen på, at man kan få noget med fra mødet mod Brøndby. For OB er det også et opgør mod det hold, der i sidste sæson stjal fjerdepladsen fra OB, så der kan være ekstra motivation til kampen.

Sander Svendsen hakkede to kasser ind, da han kom på banen mod Lyngby og scorede siden to gange i en reserveholdskamp, så han bliver svær at holde fra banen fra start.

Ellers er der tæt på frit valg på alle hylder for OB-træneren. Jeppe Tverskov og Alexander Ludwig sad ude i sidste kamp mod Lyngby, men de er begge med i truppen til kampen mod Brøndby. 

Karantæne:
Brøndby IF: Paulus Arajuuri
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Jung, Mensah - Kaiser, Radosevic, Vigen - Hedlund, Wilczek, Tibbling

OB (3-5-2): Christensen - Lund, Leeuwin, Tverskov - Laursen, Thomasen, Drachmann, Kløve, Laursen - Svendsen, Kadrii

Profilen:
Sikke et indtog af Sander Svendsen i dansk fodbold. To gange scorede nordmanden, og dermed fik han en perfekt start på livet i dansk fodbolds bedste række. Svendsen er - trods sine bare 22 år - en rutineret spiller - allerede som 15-årig fik han sin førsteholdsdebut for Molde. Det var Ole Gunnar Solskjær, der satte ham på banen.

Vidste du, at..:
Sander Svendsens to mål i debutkampen for OB var imponerende, men faktisk er der én spiller, der målmæssigt har haft en endnu bedre Superliga-debut end Svendsen. Mogens Laursen scorede i 2000 tre gange, da han havde fik Superliga-debut i FC Midtjyllands 4-0 sejr over Lyngby. Det var i øvrigt FCM's første Superliga-kamp nogensinde - en kamp, der nu er i historiebøgerne.

Dom:
Det tegner til at blive et tæt opgør mellem to hold, der begge gør sig store forhåbninger om at komme i top seks. Brøndby har fire point, men kommer til opgøret med en lang udebanetur til Polen i benene, mens OB kommer fra to hjemmekampe og en succesoplevelse senest med tre point hjemme mod Lyngby.

Vi tror samtidig, at det kan få ret stor betydning, at Paulus Arajuuri er ude med karantæne, da det formentlig betyder, at Anthony Jung må gå i det centrale forsvar. Jung viste store svaghedstegn ude mod FC Inter Turku.

Derfor tror vi også, at det ender med en overraskelse, og at OB kommer fra opgøret med tre point. 2-1 til fynboerne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus