Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby IF - Vejle Boldklub

Kan Brøndby gøre det til tre ud af tre i forårssæsonen? Det får de chancen for, når formstærke Vejle kommer forbi.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16:00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Morten Krogh
På TV: 6’eren

Holdnyt:
Brøndby IF:
‘’Drengene fra Vestegnen’’ har fået en fremragende start på 2024 med to flotte sejre i årets første to kampe. I forårspremieren blev det med 10 mod 11 i +75 minutter til tre hårdt tilkæmpede point mod guldrivalerne FC Midtjylland, mens det i sidste weekend blev til en fuld fortjent 3-0 sejr ude mod OB.

Jesper Sørensens tropper kom buldrende ud til den ellers ikke ukomplicerede udekamp i Odense, og allerede efter 11 minutter havde kreatøren Vallys leveret assist til både Suzuki og Omoijuanfo, som bragte Brøndby på tidlig vinderkurs. Anden halvleg var mere jævnbyrdig, men de talentfulde indskiftere Bundgaard og Kvistgaarden satte alligevel trumf på, da de kombinerede sig frem til en flot 3-0 scoring.

Brøndby holder med sejren fast i Superligaens førsteplads og kan med endnu en af slagsen mod Vejle øge forspringet til minimum én af guldrivalerne, da FC Midtjylland og FC København ikke begge kan få fuldt udbytte ud af fredagens topbrag på MCH Arena.

Heggheim er i karantæne efter sin udvisning mod FC Midtjylland i forårspremieren. Alves er fortsat ikke klar, men Vanlerberghe er tilbage på træningsbanen - dog har det været for tidligt at udtage ham til kampen mod Vejle.

Vejle Boldklub:
Der er liv i Vejle. Oprykkerne har lagt godt fra land i det nye år med fire point i de to første kampe, som har budt på 0-0 mod AGF og en 2-0 sejr over Silkeborg. Begge i øvrigt i trygge rammer på hjemmebanen i Nørreskoven.

Begge kampe har budt på opløftende præstationer fra Prelec’ tropper, som offensivt har nydt godt af Emmanouilidis’ tilbagevenden, mens der defensivt har været rigtig godt styr på tingene. Ydermere virker truppens bredde til at være blevet forbedret markant, og man kan dermed holde niveau, selv når der skal friske kræfter på banen i løbet af kampene.

Det rakte godt nok ‘kun’ til 0-0 mod AGF i forårspremieren, men det var Vejle, der viste sig bedre frem i det opgør, og som greb mest ud efter sejren.

Senest blev det til en flot sejr hjemme over Silkeborg, og her var marginalerne for en gang skyld på Vejles side. I det store hele var sejren ganske fortjent, men med lidt mere skarphed fra Kent Nielsens tropper kunne der snildt have blevet mere spænding om udfaldet.

Gæsterne indtager fortsat rækkens 11.plads, men overlevelseshåbet lever i den grad med kun to point op til OB, Lyngby og Viborg samt fire til Randers på syvendepladsen.

Stefan Velkov sad ude med karantæne senest, men er tilbage til søndagens opgør.

Karantæner:
Brøndby IF: Henrik Heggheim
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Pentz - Klaiber, Lauritsen, Rasmussen - Sebulonsen, Greve, Wass, Vallys, Divkovic - Suzuki, Omoijuanfo

Vejle Boldklub (3-4-3): Trott - Kolinger, Albentosa, Provstgaard - Gundelund, Barry, Francois, Albornoz - N’Gbakoto, Onugkha, Emmanouilidis

Dom:
Både Brøndby og Vejle er kommet fantastisk i gang med det nye år og bør have masser af selvtillid i bagagen inden søndagens opgør på Brøndby Stadion.

Gæsterne har vist sig flot frem i de to første kampe, men kommer formentlig op mod overmagten i dette opgør, for nøj, hvor har Brøndby set gode ud indtil videre.

Vejle spiller nærmest kun tætte kampe og taber meget sjældent med mere end ét mål, så selv mod rækkens førerhold slipper de nok med æren i behold. 2-1 sejr til Brøndby.