• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Brøndby IF - Viborg FF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

To hold med frisk selvtillid tørner sammen på Brøndby Stadion.

Af Jacob Quvang

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen
På TV: 6'eren
Hashtag: #bifvff #sldk

Holdnyt;
Brøndby IF:

Hvis de går og smiler ekstra meget på Vestegnen, så forstår man udmærket hvorfor. 

Ser vi bort fra det sene kollaps mod FC København, så har det nemlig været lutter sejre for Brøndby de seneste seks ud af syv Superligakampe. Sådan noget kaldes mesterskabsform, og Ohi Omoijuanfo var da også ude efter den seneste sejr på 3-0 over Hvidovre og kalde Brøndby for en mesterskabskandidat. 

Man er da også kun et enkelt point bag FC København, så alt peger lige nu i retning af, at Brøndby bliver et tophold i denne sæson. Det spiller da også for dem i øjeblikket. Igen mod Hvidovre var de to backs, Marko Divkovic og Sean Klaiber suveræne, og de er altså bare blevet et stærkt våben for Jesper Sørensen, der i Jacob Rasmussen, Daniel Wass og Nicolai Vallys har modne profiler, der storspiller. 

Brøndby måtte mod Hvidovre undvære Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim og Mathias Greve. Førstnævnte er blevet klar til Viborg-kampen, mens de to sidstnævnte fortsat sidder ude med skader. 

Viborg FF:
Spoiler vi tiden halvanden uge tilbage, så det sløjt ud for sidste sæsons nummer fire. Ét point var hentet i de seneste fire Superligakampe. Spoler vi tiden frem til i dag, ser det straks meget bedre ud. Man gik videre i pokalen mod Esbjerg, og søndag aften hentede man en særdeles vigtig hjemmesejr, da AGF blev sendt hjem med et 2-1-nederlag. 

Her spillede Viborg en udmærket kamp, og flere spillere viste sig godt frem. Jeppe Grønning storspillede på midtbanen, Srdjan Kuzmic blev matchvinder med sit første seniormål i karrieren, og offensiven med Isak Jensen, Anosike Ementa og Ibrahim Said viste lovende takter, hvor førstnævnte både scorede og assisterede. 

Nu handler det for Viborg om at bygge videre på det stærke resultat, så man kan lægge pres på de øvrige hold i midterfeltet omkring en plads i top seks. 

Senest måtte Viborg undvære Jakob Bonde, Zan Zalatel, Jamie Jacobs, Mads Lauritsen, Martin Agnarsson og Jakob Vester. Man var altså hårdt ramt i forsvaret, hvor Jacob Friis rykkede Daniel Anyembe ind centralt for så at smide Srdjan Kuzmic ud på backen. Det kan være, at den vinderformel bliver gentaget.

Af de ovennævnte er det i hvert fald kun Jamie Jacobs, der er blevet klar til kampen mod Brøndby. 

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Patrick Pentz - Kevin Tshiembe, Frederik Alves, Jacob Rasmussen - Sean Klaiber, Josip Radosevic, Daniel Wass, Nicolai Vallys, Marko Divkovic - Mathias Kvistgaarden, Ohi Omoijuanfo

Viborg FF (4-3-3): Lucas Lund - Srdjan Kuzmic, Nicolas Bürgy, Daniel Anyembe, Oliver Bundgaard - Magnus Westergaard, Jeppe Grønning, Jean-Manuel Mbom - Ibrahim Said, Anosike Ementa, Isak Jensen

Dom:
Begge hold kommer ind til opgøret med selvtillid i bagagen, og tidligere har Viborg voldt Brøndby mange problemer. Denne gang virker Brøndby dog til at være for stærke - Jesper Sørensen har simpelthen fået det til at klikke, og det kommer til at gøre forskellen på hjemmebanen. 

Brøndby vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: