• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - AC Horsens

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København indleder titelforsvar med en hjemmekamp mod AC Horsens' formstærke oprykkere.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV: 6'eren
Hashtag: #fckach #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Denis Vavro og Viktor Claesson er nu permanente FCK-spillere, og det har været de vigtigste skaktræk fra de danske mestre i løbet af sommerpausen. Det er naturligvis også værd at bemærke, at Jens Stage er blevet solgt til Bundesliga-klubben Werder Bremen.

FC København indledte sæsonforberedelserne med at tabe til Silkeborg IF i en testkamp, men derefter besejrede Jess Thorups mandskab både Feyenoord og Club Brugge. Opgøret mod Feyenoord var tæt på ubrugeligt, da hollænderne stillede med et svagt ungdomshold, men opgøret mod Club Brugge, som FCK vandt 4-2, var bestemt lovende set med københavnske briller.

I forhold til afslutningen på sidste sæson er Zeca ved at være klar igen, men FCK-kaptajnen er ikke der, hvor han kan spille mod AC Horsens. Grækeren er således ikke i truppen, og det er Paul Mukairu, Akinkunmi Amoo, Marios Oikonomou og Luther Singh heller ikke.

AC Horsens:
Selvtillid er en vigtig ting i fodbold, og hvis der er et hold, der stempler ind med selvtillid, er det AC Horsens' oprykkere.

Jyderne spillede et helt fantastisk forår, og status før Superliga-premieren er, at Jens Berthel Askous mandskab blot har tabt en af de seneste 18 kampe. Godt nok i NordicBet Ligaen, men alligevel - det betyder noget.

I testkampene op til sæsonstarten brillerede AC Horsens også med en sikker sejr over OB.

Oprykkerne har hentet Moses Opondo, Samson Lyede og Marcus Hannesbo til klubben, mens Jonas Thorsen og Tonny Brochmann har sagt farvel.

Karantæner:
FC København: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Vavro, Boilesen, Kristiansen - Lerager, Falk - Johannesson, Biel, Claesson - Haraldsson

AC Horsens (3-4-3): Delac - Ludwig, Gomez, Jensen - Musonda, Drachmann, Opondo, Santos - Tengstedt, Jacobsen, Sigurdarson

Profilen:
Det skal blive interessant at se, om Roony Bardghji har vundet pladsen tilbage i FC Københavns højre side, eller om Isak Bergmann Johannesson holder fast i den efter en flot afslutning på den seneste sæson. Det ligner, at Hákon Arnar Haraldsson starter som forreste mand, og mon ikke, at han får sin bedste ven og landsmand som legekammerat?

Vidste du, at..:
De seneste fire gange, FC København og AC Horsens har mødt hinanden, har jyderne ikke formået at finde vej til netmaskerne. Da Horsens senest scorede mod FC København, fandt "løverne" vej til målet seks gange i den anden ende.

Dom:
FC København indleder titelforsvaret med en på papiret overkommelig opgave, men undervurdér ikke AC Horsens, der har gang i et spændende projekt under Jens Berthel Askou. Vi tror dog, at FC København lever op til favoritværdigheden i Parken og vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: