• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Kamil Wilczek debuterer på hjemmebane for FC København mod sine tidligere holdkammerater i Brøndby IF. Der bliver knald på i sæsonens første derby.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00 
Spillested: Parken, København 
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #fckbif #sldk

Holdnyt:
FC København:
Sæsonen, der skal kulminere med, at FC København tager tronen tilbage fra FC Midtjylland, startede utrolig dårligt. Ståle Solbakkens mandskab blev især i de første 45 minutter skilt ad af OB i Superliga-premieren, og det endte med et nederlag på 2-3.

En rasende Ståle Solbakken konstaterede i pausen, at det var en uværdig præstation for et FCK-mandskab, og at han havde lyst til at skifte 11 spillere ud.

Det skal blive spændende at se, hvor mange fra startopstillingen der er sat af mod Brøndby.

Den eneste reelle trøst for FC København i første spillerunde var, at FC Midtjylland også tabte, og dermed er løverne ikke allerede fra første runde placeret bag de forsvarende mestre.

FC København har Nicolai Boilesen og Nicolaj Thomsen på skadeslisten, men derudover er alle mand klar til arvefjendeopgøret mod Brøndby IF.

FC København varmede op til braget mod Brøndby med en Europa League-kamp i Sverige mod IFK Göteborg. Her blev det til en kneben 2-1-sejr, og dagens mand i skysovs blev Robert Mudrazija, der måske spillede sig til en startplads i søndagens derby?

Brøndby IF:
Lige så deprimerende premieren var for FC København, lige så opløftende var den for Brøndby IF.

De blå-gule fik tre point og viste en forrygende moral, da holdet kom tilbage fra 0-2 mod FC Nordsjælland og vandt 3-2. Sejrsmålet blev scoret i de døende sekunder af Sigurd Rosted. Den sejr, og måden den kom i hus på, må have givet et kæmpe rygstød.

Læs også:Wilczek før Brøndby-gensyn: Går ikke amok af glæde, hvis jeg scorer

I opgøret mod FC Nordsjælland viste Brøndby IF også, at de kan vinde uden både Andreas Maxsø og Rezan Corlu, og det var gavnligt for cheftræner Niels Frederiksen. Det skal de blå-gule nemlig gøre igen. Begge spillere har også karantæne mod FC København.

Brøndby IF har de seneste mange år spillet europæiske kvalifikationskampe i starten af sæsonen, men sådan er det ikke i år, og det giver alt andet end lige de blå-gule optimale betingelser i forhold til at stå skarpt om søndagen.

Jens Martin Gammelby og Kevin Mensah er på skadeslisten.

Karantæner:
FC København: Ingen
Brøndby IF: Rezan Corlu og Andreas Maxsø

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Fischer - Wind, Wilczek

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Rosted, Jung - Bruus, Lindstrøm, Frendrup, Vigen, Bjur - Hedlund, Uhre

Profilen:
Der er 22 spillere på banen fra start, men alles øjne vil hvile på én mand. Kamil Wilczek hjemmebanedebuterer for FC København mod sine tidligere holdkammerater i Brøndby IF, og der er ingen tvivl om, at polakken er manden i centrum søndag eftermiddag. Hvordan tager de - få - fremmødte FCK-tilhængere imod Wilczek? Får han en hård medfart af Brøndby-spillerne? Scorer han? Hvordan vil han i så fald fejre det? Spørgsmålene hober sig op. Det bliver voldsomt interessant at få svarene.

Vidste du, at..:
Som Brøndby-spiller stod Kamil Wilczek naturligvis over for FC København en masse gange, og polakken scorede seks mål mod løverne iført en gul trøje. Han scorede for Brøndby senest, han var i Parken.

Dom:
FC København vil forsøge at dominere med bolden for fødderne, mens Brøndby IF vil forsøge at løbe med hjemmeholdet. Det ved man på forhånd. Man ved også, at der nok skal komme mange nærkampe og hårde tacklinger.

Læs også:Andrija Pavlovic-agent: Brøndby vil være et godt skifte

Hjemmeholdet har på papiret en bedre trup, men Brøndby IF gør det traditionelt godt mod FC København, og da holdet senest var i Parken, burde det være blevet til en blå-gul sejr, men det forblev 0-0, fordi Anis Ben Slimane fejlagtigt fik et mål annulleret.

Brøndby har evnerne til at tage point fra FC København, men buddet herfra er alligevel en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga powerranking: Kan BIF, AGF og OB holde sig over FC-klubberne?

Læs også:Brøndby-boss vil løbe med FCK: Vi er i en lidt friskere udgave end dem

Læs også:Dansk EM-helt: Wilczeks skifte til FCK var respektløst

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus