• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Hobro IK

Foto: Getty Images

FC København kan sikre sig førstepladsen i grundspillet med en favoritsejr over Hobro IK søndag eftermiddag.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fckhik #sldk

Holdnyt:
FC København:
Løverne har indtaget Superligaens førsteplads i det meste af sæsonen, og søndag kan Ståle Solbakkens mandskab så sikre sig den endelige sejr i grundspillet med en sejr over Hobro IK - eller hvis FC Midtjylland snubler mod SønderjyskE.

FC København led et nærmest forventeligt pointtab senest mod FC Nordsjælland. Løverne bryder sig ganske enkelt ikke om at spille på kunstgræsset på Right to Dream Park, hvor holdet ikke har vundet siden 2013. I søndags blev det 2-2.

Opgøret bød på debut til både Guillermo Varela og Robert Mudrazija, der startede inde, og det samme gjorde blot 17-årige Mohamed Daramy. Ståle Solbakken havde med andre ord rystet posen for alvor, og det var han blandt andet nødsaget til, fordi Rasmus Falk gik i stykker under opvarmningen. Andreas Bjelland gjorde comeback i opgøret efter en mindre skadespause, men han har fået en pause af Ståle Solbakken. Rasmus Falk, Nicolai Boilesen og Pieros Sotiriou er derimod med igen efter skader

Foruden Bjelland er Michael Lüftner på skadeslisten i FC København.

Hobro IK:
Hobro-mandskabet har præsenteret sig ganske fornemt under Peter Sørensen, og senest indkasserede holdet et smalt nederlag på hjemmebane til FC Midtjylland. Nu venter så FC København i Telia Parken - det kan man kalde en vanskelig afslutning på grundspillet.

Hobro kan blive alt fra nummer sidst til nummer 12 - det afhænger af, hvordan det går Vejle, der møder Esbjerg, og Vendsyssel, der møder FC Nordsjælland. Himmerlændingene kalkulerer næppe selv med at få point med fra København, men omvendt kan holdet spille helt uden pres. Og det er som bekendt sket før, at Hobro har leveret en vaskeægte sensation i nationalarenaen. 

Bundholdet har været ganske udmærkede på hjemmebane i denne sæson, men udebanestatistikken er til gengæld rædselsfuld. Ikke en eneste gang har Hobro forladt fremmed græs som vinder.

Hobro har Yaw Amankwah, Frans Diha Putros, Danny Olsen og Alexander Baun på skadeslisten, mens Mathias Haarup afsoner karantæne. Det giver Peter Sørensen store udfordringer i det centrale forsvar, hvor han for tredje gang i træk må ændre på konstellationen.

Karantæner:
FC København: Ingen
Hobro IK: Haarup

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2):
Joronen - Ankersen, Vavro, Papagiannapoulous, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Sotiriou, N'Doye

Hobro IK (4-3-3): Rask - Bøge, Gotfredsen, Minor, Tjørnelund - Pedersen, Brix-Damborg, Mistrati - Sabbi, Kirkevold, Babayan

Profilen:
I 2014 leverede Hobro én af de største senastioner i nyere tid i dansk fodbold, da holdet tog til Parken og vandt 3-0 over FC København. Jonas Brix-Damborg er én af få Hobro-gengangere fra den mindeværdige kamp, og han får også - som altid - en vigtig rolle søndag eftermiddag, når de undertippede Hobro-spillere igen skal forsøge at drille FCK.

Vidste du, at..
FC København har præsteret noget ganske iøjefaldende i grundspillet. Ståle Solbakkens mandskab har således ikke haft en eneste karantænedag i de første 26 spillerunder - til sammenligning har AC Horsens og SønderjyskE haft 13 af slagsen i den modsatte ende af skalaen.

Dom:
FC København vinder opgøret og sikrer sig førstepladsen i grundspillet. Peter Sørensen skal nok få organiseret Hobro-mandskabet på en måde, så holdet ikke forlader nationalarenaen med en endefuld, men der kommer ikke point med hjem til Nordjylland. FC København vinder 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.