Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF
2016-02-29 15:34

Topkamp allerede i første spillerunde af foråret, når FC Midtjylland mandag tager imod AaB.

Kampfakta: 
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Kampstart: Mandag klokken 19.00
På tv: TV3 Sport 1
Twitter: #fcmaab #sldk 
 
Holdnyt:
FC Midtjylland:
På tidspunktet for dette skriv har FC Midtjylland ikke spillet Europa League-returopgør mod Manchester United, men det ændrer alligevel ikke ved, at kampen mandag mod AaB er uhyre vigtig for begge klubber, hvis det skal blive til et mesterskab.

Spørgsmålene omkring FC Midtjylland kommer til at være, om klubben har skader til opgøret, og også om der er træthed at spore tidligt. Allerede tre dage senere venter FC København.

Jess Thorup må undvære Petter Andersson i resten af sæsonen, mens Johan Dahlin også er ude af truppen. Til gengæld kan norske Harmeet Singh få debut, hvis han kommer på banen.

Thorup roterede en del i efteråret, hvor FCM havde mange kampe. Med tanke på, at FC København gæster Herning torsdag, kan det kan sagtens tænkes, at han gør det igen og giver Patrick Banggaard, Harmeet Singh og Paul Onuachu spilletid fra start.

 
AaB:
Ingen Superliga-hold har lavet flere mål end guldaspiranterne AaB i testkampene op til forårssæsonen, og dermed følger klubben tendensen fra efteråret, hvor AaB offensivt var det klart bedste hold i Superligaen. 39 gange i 18 Superliga-kampe i efteråret var ni mål mere end FCK, der scorede næstflest, og det bliver interessant at se, om offensiven kommer til at sprudle fra start, hvilket der er gode indikationer på.
Lukas Spalvis har slet ikke scoret i opstartsfasen, mens angrebskollega Thomas Enevoldsen har været uhyggelig. Otte gange har han scoret i opstartskampene, og Enevoldsen ligner en mand på en mission - og måske et frækt bud til at nappe topscorerprisen i Superligaen.

Jannik Pohl og Jakob Ahlmann er begge ude af opgøret. Rasmus Jönsson har døjet med en mindre skavank, men han ventes at være med fra start.

 
Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
AaB: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland:

FC Midtjylland (4-1-4-1): Andersen - Bak, Hansen, Banggaard, Novak - Sparv - Sisto, Singh, Poulsen, Kadlec - Onuachu

AaB:

AaB (4-4-2): Larsen - Kristensen, Petersen, Pedersen, Blåbjerg - Jönsson, Würtz, Risgård, Thomsen - Enevoldsen, Spalvis

Profilen:
Thomas Enevoldsen har været helt ufattelig skarp i testkampene, hvor han scorede fire gange mod St. Pauli og senest to gange mod Malmö FF. I alt otte kasser, hvilket vidner om en spiller, der får et stort forår. Enevoldsen spillede et godt efterår, hvor han scorede ni gange, og assisterede medspillerne fem gange. Mod FC Midtjylland kommer Enevoldsen helt sikkert til at få en nøglerolle, og han bliver afgørende. Enten med det, han lykkes med, eller det, han ikke lykkes med.

Vidste du, at...:
Mens AaB har vundet fem kampe i træk i Superligaen, har de danske mestre blot vundet én af de seneste fem kampe i Superligaen. Ja, det var i efteråret, men det siger også noget om, hvor meget momentum AaB havde sidst i efteråret, og hvor meget FCM havde brug for en pause. FCM virker til at have fået energi igen, mens AaB lader til at køre videre i sporet fra efteråret. Det tegner til en god topkamp i Herning.

Dom:
Vi forventer mål, intensistet og masser af chancer. Sidst, AaB vandt i FC Midtjylland, var i foråret 2014, hvor klubben nogle måneder efter det danske mesterskab. Er en reprise mulig? Ja, så absolut. Vi byder frisk til og siger 3-2 til AaB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:
 

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO