Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Et spændende opgør, hvor hjemmeholdet kan tage store skridt mod mesterskabet med en sejr.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: 3+
Hashtag: #fcmbif #sldk

Holdnyt:
FC Midtylland:
Bo Henriksens mandskab har halet ind på FC København på det seneste, efter at københavnernes forspring for kort tid siden var markant større. FC København hentede dog en vigtig 2-1-sejr over Silkeborg onsdag, og derfor har FC Midtjylland brug for en sejr mod Brøndby, hvis spændingen i mesterskabskampen skal holdes ved lige.

Med en sejr over Brøndby kan FC Midtjylland således reducere afstanden til FC København til ét point inden de to sidste spillerunder. 

Men truppen er presset til det yderste efter en hård kamp i Aalborg, hvor det godt nok endte med en sejr, men hvor flere spillere måtte udgå med skader.

Skadet er keeper Elias Olafsson og forsvarsspiller Paulinho, og mod AaB måtte både Nikolas Dyhr og Mads Døhr Thychosen udgå med skader. Det presser FCM på især wing back-positionerne, hvis ingen af de tre forsvarsspillere er klar til at spille torsdag. Også Pione Sisto kan være ude med en skade.

Erik Sviatchenko vender tilbage fra skade, og så er det ventet, at Evander får en plads i startopstillingen, efter han startede ude senest efter en skadespause.

Brøndby IF:
De var uden både Andreas Maxsø og Anis Ben Slimane, men Brøndby IF fik alligevel et point, da klubben søndag eftermiddag mødte ærkerivalerne fra FC København. Det var indskiftede Mathias Greve, der sparkede kuglen i nettet, og dermed fik han lidt succes efter en svær sæson.

Både Maxsø og Slimane er nu tilbage for BIF, der skal forsøge at få noget med fra Herning. Godt nok ser det tæt på umuligt ud for Brøndby at nå tredjepladsen og Silkeborg IF, men fjerdepladsen kan også give en plads i Europa.

Der er altså rigeligt at spille for, og Niels Frederiksen skal gøre sig nogle tanker i forsvaret, hvor Kevin Tshiembe spillede en rigtig god kamp, og på midtbanen kom Greve ind og viste sig godt frem.

Kevin Mensah er ude med en skade.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Ousted - Høegh, Sviatchenko, Juninho - Dalsgaard, Onyedika, Evander, Andersson - Isaksen, Dreyer, Chilufya

Brøndby IF (4-3-1-2): Hermansen - Bruus, Rosted, Maxsø, Riveros - Slimane, Bell, Radosevic - Hedlund - Divkovic, Kvistgaarden

Profilen:
Mads Hermansen får formentlig en del at se til, og den unge keeper skal vise, at han har kvaliteterne. Han har spillet en fremragende sæson og ligner en spiller, som BIF kan sælge inden for et år eller to. Mod FCM skal han spille en god kamp, hvis der skal point med hjem fra opgøret.

Vidste du, at...
FC Midtjylland-keeper David Ousted er 37 år, mens Brøndby-keeper Mads Hermansen er 21 år. Det er altså to keepere i hver sin ende af karrieren. For Ousted er denne sæson en ny chance, da han egentlig allerede havde indstillet sin karriere.

Dom:
En virkelig spændende kamp, hvor hjemmeholdet er pisket til at vinde for at holde presset på FC København, der allerede onsdag møder Silkeborg IF i Parken. Brøndby kommer til opgøret med uafgjort og stoppede dermed blødningen efter syv nederlag i streg.

Vi tror dog, at FCM har mest at spille for og er det stærkere mandskab, selv om Ulvene har nogle skadesproblemer. 2-0 til FCM.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: