• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Superliga-klubberne kom begge fra land med tre point, og nu mødes de så i Herning.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jens Maae
På TV: 3+
Hashtag: #fcmfcn #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske pokalvindere kom pointmæssigt godt fra land og vandt med 1-0 hjemme over Esbjerg fB, men spillet haltede godt nok noget så gevaldigt. Kenneth Andersen havde truffet den modige beslutning at bænke anfører Jakob Poulsen. Afløser Ayo Simon Okosun var stærk ved dødbolde, men havde sine besværligheder med at spille hurtigt nok, og det led FCM-spillet under.

Tiden må vise, om trænerteamet med Andersen i spidsen holder fast i at bænke Jakob Poulsen, eller om man finder plads til ham igen. Evander og løbestærke Frank Onyeka var også centralt i banen mod Esbjerg, mens Tim Sparv også snart er tilbage efter en mindre skade.

Ny i klubben er Sory Kaba, der er vendt tilbage efter overstået Africa Cup of Nations, og det bliver interessant at se, hvad han kan i FC Midtjylland. Angriberen er hentet i franske Dijon, men han bliver nok ikke kastet i startopstillingen med det samme.

Marc Dal Hende og Paul Onuachu ventes fortsat ikke at være med, fordi de begge skal sælges denne sommer - sidstnævnte er også først lige ved at færdiggøre sit Africa Cup of Nations. Mads Døhr Thychosen har også sagt, at han nok skal videre, så han bør heller ikke spille på førsteholdet.

Skader har FCM ikke mange af - ude er dog forsvarsspillerne Zsolt Korcsmar og Kristian Riis - og så er Kian Hansen ikke med, da han er blevet solgt til modstanderen FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersen og FCN brugte sommerpausen på at sælge Victor Nelsson, Mads "Mini" Pedersen og Karlo Bartolec, ligesom man ikke gjorde brug af Andreas Skov Olsen i første runde - alligevel kom Farum-klubben flyvende fra land med tre point og en sejr i AC Horsens på hele 3-0.

De næste i rækken lader dermed til at være klar, og det var gode præstationer fra spillere som Isaac Atanga og Abu Francis, mens Mads Aaquist og Mathias Rasmussen som backs leverede overbevisende.

Nu skal FCN så op mod en noget sværere modstander, og det bliver interessant at se, om holdet kan holde skansen på dødbolde, hvor Victor Nelsson var en kæmpe i de sidste par sæsoner.

Klubben har købt Kian Hansen i FC Midtjylland, og han er så altså muligvis i aktion mod sin tidligere klub. Det er dog yderst tvivlsomt, om han er i startopstillingen med bare et par dages forberedelse.

Flemming Pedersen har ingen rapporterede skader - Kudos, Amon og Mikkel Damsgaard bør så småt være kampklare igen, efter de sad over mod Horsens for at undgå skader.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-5-2): Hansen - Scholz, Sviatchenko, Nicolaisen - Andersson, Poulsen, Evander, Onyeka, Paulinho - Wikheim, Brumado

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Aaquist, Mumin, Yttergård Jenssen, Rasmussen - Steen Christensen, Kofod Andersen, Francis - Atanga, Rygaard, Donyoh

Profilen:
Er Jakob Poulsen ikke længere god nok til startopstillingen i FC Midtjylland? FCM var ikke specielt gode, og spørgsmålet er, om ikke Jakob Poulsens hurtige boldspil og gode dødbolde vil komme FCM til gavn, hvis han får lov itl at spille. Poulsen er godt nok blevet 36 år, men er aldrig skadet og har en hulens masse erfaring.

Vidste du, at..:
De to hold spillede nogle vilde kampe i sidste sæson. Fire gang mødtes de i Superligaen, hvor FCM åbnede med at vinde 4-1 i Farum, inden de spillede 3-3 i Herning i starten af foråret. Derefter spillede klubberne 0-0 i Herning, inden det sidste opgør den 29. april blev vundet 2-1 af FCM. Det er altid svære kamp at spå mellem de to klubber.

Dom:
Det er svært at spå, hvordan det kommer til at gå, for kampene mellem de to mandskaber er ofte uforudsigelige. Klubberne lever på forskellige dyder, hvor FCM komer med power, fysik og tro på dødbolde, mens FCN-holdet er et teknisk stærkt mandskab, der gerne vil spille fodbold og holde bolden på jorden.

Det bliver interessant at se, hvem der tiltvinger sig retten til at spille kampen på egne præmisser.

Umiddelbart bør FC Midtjyllands rutine være nok til at sikre tre point - specielt fordi FCN ser sårbar ud på dødbolde. Vi tror på, det ender med en hjemmesejr. 3-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.