• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: FC Midtjylland - OB

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superligaens to mest formstærke mandskaber mødes i et brag af en mandagskamp.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmob #sldk

Holdnyt
FC Midtjylland

Hvis man kigger på Superligaens seneste seks runder, er FC Midtjylland - sammen med mandagens modstander, OB - det mest formstærke hold og har i perioden hentet 12 point.

Så selvom Ulvene i den seneste ligakamp, mod FC København forrige lørdag, ikke var prangende, er det et FC Midtjylland-hold i resultatmæssig god form. Det har også bragt dem op i top seks, hvor man aktuelt er nummer fem.

I øjeblikket kommer kampene imidlertid som perler på en snor for FC Midtjylland, og i torsdags spillede midtjyderne en udekamp mod Lazio. Og på torsdag venter en skæbnekamp i Europa League mod Sturm Graz.

Med så mange kampe på kort tid må Albert Capellas og kompagni holde styr på spillernes arbejdsmængde for at undgå skader og trætte ben på banen, så det bliver spændende at se, om nogle reserver kommer i spil mod OB.

Erik Sviatchenko er ude med karantæne, mens Junior Brumado er skadet. 

OB

OB's nuværende situation står i skærende kontrast til, da man mødte FC Midtjylland tilbage i juli. Dengang lignede OB en nedrykningskandidat, nu er holdet det mest formstærke i Superligaen sammen med FCM.

Og hvis efteråret afsluttes med en håndfuld point i svære kampe mod FCM, Brøndby IF og AC Horsens, kan fynboerne for alvor håbe på at slutte grundspillet i top seks.

En spiller, der har været medvirkende til OB’s opblomstring, er Yankuba Minteh. Den 18-årige kantspiller har vist sig flot frem med et mål og to assister i fire kampe, og efter en flot kamp mod Lyngby senest er han i ugens løb blevet hevet op i førsteholdstruppen permanent.

OB må imidlertid klare sig uden Bashkim Kadrii, Max Fenger og Ayo Okosun, mens Jeppe Tverskov er tilbage. 

Armin Gigovic er desuden også ude mandag. OB fik nemlig ikke appelleret hans udvisning tids nok.

Karantæne
FC Midtjylland:
Erik Sviatchenko
OB: Armin Gigovic

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Thychosen, Dalsgaard, Juninho, Paulinho - Olsson, Martinez, Evander - Dreyer, Kaba, Isaksen

OB (4-2-3-1): Hansen - Grubbe, Paulsen, Ivancevic, Adelgaard - Manneh, Tverskov - Minteh, Frøkjær-Jensen, Tongya - Jebali

Dom:
Det er Superligaens to mest formstærke hold, der mødes, og OB kommer endda til kampen ovenpå to sejre i træk. Derfor er det ingen nem opgave, der venter Capellas og co. Alligevel bør midtjyderne på eget græs tage tre point mod fynboerne, og herfra er buddet, at det ender med en 2-1-sejr til værterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: