Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - OB

Tipsbladet kigger frem mod et Superliga-opgør mellem to mandskaber, der i øjeblikket har det svært.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmob #sldk

Holdnyt
FC Midtjylland
FC Midtjylland skal til at have nogle sejre i Superligaen, hvis midtjyderne ønsker at følge med topholdene. FC København, FC Nordsjælland og Brøndby IF ligner tre mandskaber, som går benhårdt efter guldmedaljen.

I skrivende stund er der “kun” otte point op til FC København, men hullet kan blive større, hvis Thomas Thomasbergs tropper fortsætter med at gå fra banen uden alle tre point.

I de fire seneste Superliga-kampe er det ikke blevet til en sejr, og vi skal tilbage til 13. august for at finde FC Midtjyllands seneste sejr i Superligaen.

I den seneste 2-2-kamp mod Viborg så det egentlig fint nok ud. De nye offensive spillere er begyndt at finde hinanden, og holdet skaber chancer.

Men defensivt er det ting, der skal afstemmes, og mod et OB-hold, der er i krise, skal FC Midtjylland være i stand til at lukke af nede bagved.

Sverrir Ingi Ingason er tilbage i truppen, men det er uvist, hvorvidt han er klar til at deltage fra start.

Joel Andersson, Kristoffer Olsson og Emiliano Martinez var ikke med mod Viborg, og de sidder ligeledes ude mod OB.

OB:
Er OB i krise? Det vil nogle måske mene. Odense-klubben har kun vundet to Superliga-kampe i indeværende sæson, og den svenske cheftræner Andreas Alm er ikke lykkedes med at få det til at spille inde på banen.

Senest fik OB ørerne i maskinen mod Silkeborg, og det er ikke meget, der fungerer for de stribede - hverken offensivt eller defensivt.

Også uden for banen er der uro i Odense, efter at en storsponsor var ude på de sociale medier med usædvanlig kritik - noget man sjældent ser i OB.

Cheftræner Alm er presset, og de kritiske øjne er også rettet mod fodbolddirektør Björn Wesström, som har handlet i øst og vest.

Man kan ikke kan komme udenom, at sædet brænder under Alm. Han bliver nok ikke fyret, hvis holdet taber til FCM, med mindre man løber ind i et kæmpe nederlag.

Men kampen mod Lyngby i den efterfølgende runde kan blive afgørende for Alms fremtid. Han må i hvert fald ikke tabe.

Tobias Slotsager er tilbage i truppen, efter han var ude mod Silkeborg.

Sven Köhler er på skadeslisten.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Dalsgaard, Juninho, M. B. Sørensen, Paulinho - O. Sørensen, Gigovic, Rømer, Simsir - Brynhildsen, Cho

OB (4-2-3-1): Hansen - Owusu, Paulsen, Slotsager, Adelgaard - Manneh, Mustafic - Deedson, Al Hajj, Horneman - Kadrii

Dom:
Det bliver svært for OB at holde FC Midtjylland fra at komme på tavlen. Og der skal ikke meget til, før et OB-hold uden selvtillid falder fra hinanden. 

Hjemmeholdet vinder 3-0.