• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

Foto: Getty Images

Søndag mødes to hold, der skriger på en sejr. Men lykkes det for nogen af dem?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnaab #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Hjemmeholdet er sammen med bundproppen AC Horsens det mest formsvage hold i Superligaen. FCN har ikke vundet i de syv seneste Superliga-runder, og vi skal tilbage til november for at finde holdets seneste sejr.

Det hører dog med til historien, at FC Nordsjælland har været tættere på i de to seneste runder. For efter fem nederlag på stribe er det trods alt blevet til to point i kampene mod Vejle Boldklub og Randers FC.

FC Nordsjælland har kun holdt nullet i én kamp i denne sæson, og bestræbelserne på at gøre det for anden gang bliver ikke lettere af, at både Kian Hansen og Johan Djourou sad ude i seneste runde. Hansen er langtidsskadet og bliver ikke klar til AaB-kampen, mens også Djourou er ude. 

Også Mohammed Diomande og Jonathan Amon har siddet ude med skader og er endnu ikke meldt klar.

AaB:
Det går ikke meget bedre for AaB end for FC Nordsjælland. Holdet er uden sejr i de fire første kampe uden cheftræer Marti Cifuentes, og med nederlag i årets sidste kamp i 2020 er stimen på i alt fem ligaopgør på stribe.

Udfaldet af søndagens besøg i Farum kan få stor betydning for resten af AaB’s sæson. Holdet er kun tre point fra top 6, men også kun tre point fra netop FCN på tiendepladsen. Med et nederlag kan mesterskabsspillet pludselig være langt væk.

Cifuentes kan glæde sig over, at han har midtstopperen Daniel Granli til rådighed igen. Han afsonede karantæne i seneste runde mod FC Midtjylland. Til gengæld sidder to af holdets bærende kræfter Lucas Andersen og Oscar Hiljemark, stadig ude. Også Martin Samuelsen er ude. 

I løbet af den forgangne uge har AaB solgt Jores Okore til kinesiske Changchun Yatai FC.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl – Thychosen, Woledzi, Jenssen, Svensson – Villadsen, Christensen, Kofod Andersen – Sadiq, Jensen, Sulemana

AaB (4-2-3-1): Rinne – Pallesen, Thelander, Granli, Ahlmann – Ferreira, Kakeeto – Børsting, Fossum, Hannesbo – Prica

Profilen:
Når både Djourou og Hansen sidder ude, er Ulrik Yttergård styrmanden i forsvaret. Mod Randers var han endda også alderspræsident, selv om han kun er 24 år.

Vidste du, at..:
AaB har det sædvanligvis svært mod FC Nordsjælland. I løbet af de 12 seneste indbyrdes opgør har nordjyderne bare vundet én gang. Dengang formåede lejesvenden Philipp Ochs at blive skiftet ind, score kampens eneste mål og få rødt kort.

Dom:
Det gode ved, at to formsvage hold mødes, er, at der er god chance for, at ét af dem bryder den dårlige stime. Skal man tro historikken, jf. punktet ovenfor, bliver det FC Nordsjælland.

Herfra er buddet dog, at begge mandskaber forlænger perioden uden sejr, fordi opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus