Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - AGF

Skal FC Nordsjælland vinde Superliga-guld, så kræver det fuld plade på hjemmebanen. Vi varmer op til opgøret mod bronzekandidaterne AGF.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Right To Dream Park, Farum
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 6'eren
Hashtag: #fcnagf #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland
FC Nordsjælland smed igen point i sidste spillerunde, da man tabte en særdeles taktisk kamp med 1-0 til Viborg. Dermed har FC Nordsjælland ikke vundet i syv kampe på fremmed græs, og hullet til FC København har nu vokset sig til to point.

Så er det godt for Farum-klubben, at man er en helt anden størrelse på den velkendte hjemmebane, hvor afleveringerne sidder bedre, og tempoet er skruet nogle procenter op. 

FC Nordsjælland viste så sent som i midtugen, at man stadig har det, der skal til, da man vandt det første pokalslag mod FC København med 3-2 på hjemmebane. Sejren må utvivlsomt have givet et hak selvtillid, som FCN skal tage med sig, hvis de skal bryde en af Superligaens bedste defensiver ned.

Her må FC Nordsjælland undvære Ernest Nuamah, som har karantæne til opgøret. En mulig afløser kan være Mads Hansen, som spillede en stærk kamp mod FCK. FC Nordsjælland har måttet undvære Martin Frese i de seneste par kampe, og han er stadig ikke klar efter sit møde med banden mod Randers. 

AGF
Der tales højt om AGF efter nogle gode resultater dette forår, men faktum er, at man blot har vundet en enkelt gang i de seneste fire Superliga-kampe. 

Mod FC København sidste weekend var man dog uheldige med at spille 0-0, for århusianerne spillede en strålende kamp, og man var en uvirkelig Kamil Grabara-redning fra at kunne tage alle tre point. 

AGF har taget store skridt under Uwe Rösler, men man mangler fortsat at finde vej til netmaskerne noget oftere. Det er særligt det, som tyskeren skal få styr på, for defensiven er helt i top i den hjemlige andedam. 

AGF har Felix Beijmo i karantæne, og ham kommer de til at savne ude på højre wingback. Spørgsmålet er, om Rösler vil rykke Mølgaard derud, selv om Mølgaard måske spillede sin bedste kamp i karrieren mod FCK, hvor han fuldstændig lukkede Mohamed Daramy ned fra sin position som højre stopper i tremadsforsvaret. Alternativt kan unge Jacob Andersen, der har prøvet at sidde på AGF-bænken nogle gange, afløse Beijmo.

Udover det er Oliver Lund, Jelle Duin og Thomas Kristensen fraværende med skader.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ernest Nuamah

AGF: Felix Beijmo

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, Nagalo, K. Hansen, Marxen - Svensson, Christensen, Bidstrup - M. Hansen, Marcondes, Diomande

AGF (3-4-2-1): Hansen - Mølgaard, Bisseck, Tingager - Andersen, Madsen, Poulsen, Links - Yakob, Anderson - Mortensen

Dom:
Der findes et FC Nordsjælland på Right To Dream Park, og så findes der et FC Nordsjælland, når det er på udebane. Hjemme er man bare af en anden kaliber, og skal drømmen om Superliga-guld gå i opfyldelse, så er det her, at man skal score fuld plade. 

Det gør de også mod et AGF-hold, hvor pilen peger op, men som har vanskeligt ved at score. 2-1 vinder FC Nordsjælland.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: