• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: FC Nordsjælland - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Bliver mandagens opgør mellem FC Nordsjælland og FC København blot halvt så hæsblæsende som torsdagens pokalsemifinale, så kan man godt begynde at glæde sig.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3+
Hashtag: #fcnfck #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland
12 point i 10 kampe plus et pokalexit matcher ikke ligefrem efterårets bedrifter. FC Nordsjælland er trods alt fortsat i live i guldkampen, og her kan man tage et stort skridt på mandag, hvis man sejrer over FC København.

Skal det lykkes, så skal men have styr på defensiven, som kostede dyrt i pokalnederlaget torsdag aften i Parken. Derfor kan det tænkes, at Johannes Hoff Thorup foretrækker rutinerede Erik Marxen frem for Adamo Nagalo, som ikke var prangende mod FCK.

Wahid Faghir kan også få chancen fra start i FC Nordsjællands angreb, hvilket vil sende Ibrahim Osman på bænken. Martin Frese er udtaget til truppen - han var tvivlsom til kampen.

Emiliano Marcondes døjer med en fodskade, så det bliver vurderet på dagen, hvor mange minutter han er i stand til at spille. Det bliver formentlig som indskifter, hvis man skal jagte til sidst.

FC København
En sejr over FC Nordsjælland vil sende FC København et stort skridt tættere på det danske mesterskab. Lige nu er forspringet på to point ned til mandagens modstander, hvilket kan øges til fem, hvis man sejrer.

Det kræver, at FCK får gang i offensiven på samme måde, som senest de to hold tørnede sammen i pokalen. Omvendt skal der bedre styr på defensiven, og derfor ryger Denis Vavro tilbage i startopstillingen ved siden af Kevin Diks

Valdemar Lund er i karantæne, og er derfor ikke i spil til en plads i forsvaret. Lukas Lerager kan også meget vel starte inde mod FC Nordsjælland til fordel for William Clem.

Diogo Goncalves og Jordan Larsson kæmper fortsat om pladsen på højre kant, men svenskeren spillede sig ikke ligefrem af holdet i klubbernes seneste møde.

Nicolai Boilesen, Carlos Zeca, David Khocholava og Akinkunmi Amoo er ude for resten af sæsonen med skader. Andreas Cornelius er også ude.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen

FC København: Valdemar Lund

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Andreas Hansen - Oliver Rose-Villadsen, Kian Hansen, Erik Marxen, Daniel Svensson - Mads Bidstrup, Jacob Steen Christensen, Mario Dorgeles - Ernest Nuamah, Wahid Faghir, Mohamed Diomande

FC København (4-3-3): Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Kevin Diks, Christian Sørensen - Lukas Lerager, Rasmus Falk, Viktor Claesson - Jordan Larsson, Hakon Haraldsson, Mohamed Daramy

Dom:
Der var fart over feltet, da FC Nordsjælland og FC København bragede sammen senest. Det bliver der formentlig igen, men denne gang ender det i en pointdeling. 2-2 er buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: