Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Et spændende opgør venter på søndag mellem to klubber, der også jagter europæisk gruppespil.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Sandi Putros
TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Meget skal gå galt, hvis ikke Johannes Hoff Thorup og FC Nordsjælland skal sikre sig billet til Conference League-gruppespillet. Det danske mandskab vandt en imponerende sejr på 5-0 hjemme over Partizan i torsdags, så nu handler returkampen på torsdag om at undgå udvisninger og så ellers forsvare et samlet resultat hjem.

Først skal klubben dog have fokus på Superliga-opgøret mod FC Midtjylland, der er i samme position som FCN i forhold til Europa. Og opgøret søndag er meget interessant, fordi det er to klubber, der også forsøger at holde sig til i toppen af rækken og holde trit med topholdet FCK.

Det går bedst for FC Nordsjælland, der dog tabte med 0-2 til Silkeborg senest. Klubben har 12 point efter fem runder og ligger på en andenplads i Superligaen. FCM er tre point efter på fjerdepladsen og kan altså blive sat i toppen, hvis FCN vinder søndag.

FC Nordsjælland må fortsat undvære Ernest Nuamah, som er på vej til Lyon. Ellers er klubben ikke ramt af skader.

FC Midtjylland:
De var foran tre gange mod Legia, men alle tre gange fik det polske mandskab udlignet. Så FCM skal vinde torsdag i Polen for at komme videre til Conference League-gruppespillet.

Det blev en hårdt spillet kamp, hvor brasilianske Paulinho blandt andet måtte lade sig udskifte i første halvleg efter en svinestreg, der burde have kostet et rødt kort. Heldigvis for FC Midtjylland er Paulinho allerede klar igen.

Det samme kan ikke siges om Sverrir Ingi Ingason, Cho Gue-sung og Armin Gigovic, som alle er ude med skader.

Spændende bliver det, om André Rømer og Adam Gabriel får spilletid.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese - Diomande, Tverskov, Svensson - Nygren, Ingvartsen, Osman

FC MIdtjylland (4-4-2): Lössl - Gabriel, Gartenmann, Juninho, Dyhr - Sørensen, Martinez, Olsson, Charles - Simsir, Franculino

Dom:
FC Nordsjælland kommer fra en sejr på 5-0 over Partizan, mens FCM var i en målbonanza med Legia og spillede 3-3. I det hele taget har FCM's defensiv set suspekt ud den seneste tid - ikke mindst på grund af en del skader - og nu venter så et hurtigt underlag og et utroligt velspillende FCN-hold.

Det ender 3-1 til FC Nordsjælland, der rider videre på torsdagens succes.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: