• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: FC Nordsjælland - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland har endnu ikke tabt på hjemmebane i denne sæson, og søndag tager de imod Vejle Boldklub.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #fcnvb #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland
I den forgangne weekend tog FC Nordsjælland en imponerende sejr over FC Midtjylland, efter sjællænderne ikke havde vundet de forgangne 14 indbyrdes kampe, og undervejs scorede de et par klassemål. Efterfølgende vandt Abu Francis også prisen for rundens mål for sin kongekasse til 2-1.

De kan ikke forvente at score drømmemål hver gang, men der var en hel del positive takter i kampen for FC Nordsjælland, som ellers havde leveret et par svingende præstationer offensivt.

En del af løsningen til det problem var måske Abu Francis, der for første gang i sæsonen startede inde. Fra sin plads i angrebet scorede ghaneseren i hvert fald to mål og lagde op til et tredje, så mon ikke han får genvalg i Flemming Pedersens startopstilling, når de møder Vejle Boldklub.

I forsvaret er de til gengæld tvunget til ændringer. Ulrik Yttegård Jenssen udgik i første halvleg mod FC Midtjylland og er ikke med. Heller ikke Mads Døhr Thychosen er med, mens også langtidsskadede Jonathan Amon er ude.

En mulig debutant er dog med i truppen i form af Daniel Svensson.

Vejle Boldklub
Efter en flyvende start på Superliga-sæsonen kom oprykkerne Vejle Boldklub for alvor ned på jorden igen i den seneste spillerunde.

På hjemmebane løb de ind i en øretæve, da de tabte 0-3 til Randers FC, der ellers kom til kampen efter fire nederlag i træk. Mod FC Nordsjælland skal Vejle Boldklub forsøge at komme tilbage på sporet.

Vejle Boldklub kommer imidlertid ind til kampen med visse huller i truppen. Raphael Dwamenas hjerteproblemer og Luis Henriques skade har sendt Superliga-oprykkerne på jagt efter en ny angriber, men de har ikke fundet ham endnu. Det efterlader dem med 17-årige Wahid Faghir og Leonel Montano som mulighederne i front.

Samtidig er det ikke sikkert, at finske Juhani Ojala er klar til kamp. Han udgik mod AaB og missede kampen mod Randers FC, hvor Alexander Milosevic vikarierede i midterforsvaret - blandt andet med et straffespark til følge.

Ojala er foreløbigt med i truppen til kampen mod FC Nordsjælland, mens Luis Henrique på trods af at være tilbage på træningsbanen endnu ikke er meldt klar til kamp.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl Jensen - Hansen, Djourou, Mesik - Frese, Kofod Andersen, Christensen, Diomande - Francis, Rygaard, Sulemana

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen - Mølgaard, Milosevic, Greve, Amundsen - Ezatolahi, Ramadani - Sousa, Schoop, Mucolli - Faghir

Profilen:
Ifølge Flemming Pedersen ser Abu Francis egentlig sig selv som 6er, men man kan ikke bebrejde FCN-træneren, hvis han igen bruger den unge ghaneser i angrebet. Den 19-årige spiller har i hvert fald været brandvarm på det seneste med tre mål over sine to seneste Superliga-kampe, mens han endda også scorede to mål for reserverne i sidste uge.

Vidste du, at…:
Vejle Boldklubs målmand Indy Groothuizen får søndag et gensyn med sin tidligere hjemmebane i Farum. Den 24-årige keeper var i 2016/17-sæsonen udlejet fra storklubbe Ajax til FC Nordsjælland, hvor han nåede at stå 13 kampe, inden han vendte tilbage til Holland. 

Dom: 
Vejle Boldklub kommer til kampen med et mål om at komme tilbage på sporet efter nederlaget til Randers FC, men det er ikke nemt at komme til Right to Dream Park i øjeblikket. Det måtte FC Midtjylland sande senest. 

FC Nordsjælland har efter den kamp også vundet alle deres tre hjemmekampe i denne sæson, og det kan også blive til fire sejre i træk på hjemmebane. Buddet herfra er 2-1 til værterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: