Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Frankrig - Danmark

Foto: Getty Images

Verdensmestrene fra Frankrig møder Danmark i Nations League fredag aften.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.45
Spillested: Stade de France, Paris
Dommer: Felix Zwayer, Tyskland
På TV: TV 2
Hashtag:  #fordanmark

Holdnyt:
Frankrig:
Verdensmestrene fra Frankrig møder i første runde af Nations League-gruppen EM-semfinalisterne fra Danmark, og selv om der er respekt for det danske hold, er det ikke et mandskab, som franskmændende frygter.

Sådan er det at være Frankrig, hvor man har den ene stjernespiller efter den anden at vælge imellem, og det er da også noget af det, som der er det svære ved landstræner Didier Deschamps' job - at holde alle stjernerne tilfredse.

Han er ikke selv med, landstræner Didier Deschamps, grundet et dødsfald i familien.

Frankrig kommer til kampen med store profiler i truppen - eksempelvis er både Mbappé og Benzema med - enkelte stjerner er dog ikke med denne gang som Paul Pogba og Olivier Giroud. Men det er et stærkt hold, og opgøret er det første af tre møder mellem de to lande, der også mødes ved VM i november/december. 

Danmark:
Simon Kjær er ikke klar til at spille, og så er reservekeeper Frederik Rønnow heller ikke udtaget denne gang grundet en skade, men ellers er der tæt på frit valg på alle hylder for landstræner Kasper Hjulmand.

Danmarks træner har udtaget flere spillere, der ikke har spillet i deres klubber - Martin Braithwaite, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass og Jannik Vestergaard - og de spillere får nu muligheden for at få noget kamptræning og vise sig frem for staben.

Christian Nørgaard spiller ikke opgøret, da han døjer med en mindre skade.

På et pressemøde torsdag aften fortalte Kasper Hjulmand, at Andreas Christensen er blevet i Danmark, fordi hans hustru er gået i fødsel. Så der er flere udfordringer i defensiven.

Karantæne:
Frankrig: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankrig (3-4-1-2): Lloris - Koundé, Varané, Kimpembe - Pavard, Kanté, Tchouaméni, Digne - Griezmann - Benzema, Mbappé

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Nissen Kristensen, Andersen, Vestergaard, Mæhle - Højbjerg, Delaney, Eriksen - Skov Olsen, Poulsen, Damsgaard

Profilen:
Danmark kommer til at møde årest helt store favorit til Ballon d'Or. Karim Benzema var fantastisk, da Real Madrid vandt det spanske mesterskab, og han har ligeledes gjort det fremragende i Champions League, hvor han blev kåret til turneringens spiller. Det ligner verdens bedste fodboldspiller 2022.

Vidste du, at...
Udover Frankrig er Danmark også i Nations League-pulje med Østrig og Kroatien. Østrig har Danmark et indgående kendskab til efter at have slået dem et par gange i VM-kvalifikationen, og de to andre modstandere er altså VM 2018's nummer et og to. Det var Kroatien, Frankrig slog i finalen.

Dom:
Der venter Danmark et svært, svært opgør, og i Paris er hjemmeholdet Frankrig klar favorit.

Vi tror også, at Danmark kommer til kort mod det stærke franske mandskab, der på hjemmebane viser klassen.

2-0 til Les Bleus.

Tidligere indbyrdes kampe og form: