• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: Lyngby BK - OB

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet er klar med optakten til opgøret mellem Lyngby BK og OB.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.30
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #lbkob #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK
De Kongeblå fik i midtugen tiltrængt oprejsning, da man med hiv og sving fik kæmpet sig videre i pokalturneringen mod FC Helsingør efter tre nederlag på stribe i Superligaen.

Selvom man er inde i en sløj stime i Superligaen, så har man fortsat et godt fundament at bygge videre på, da man har lagt godt for land og fortsat er i spil til at kunne komme med i top seks, selvom det ikke er der, Lyngby kigger.

Freyr Alexandersson kan glæde sig over, at Gylfi Sigurdsson kom i gang med to scoringer i pokalkampen mod FC Helsingør. Omvendt må han se bort fra Casper Winther, der trak et rødt kort i seneste Superliga-runde.

Andreas Bjelland og Rezan Corlu er tilbage i truppen, mens Lyngby til gengæld må undvære Frederik Gytkjær, der er skadet. Casper Winther er karantæneramt. 

OB
Den helt store historie fra Ådalen er torsdagens afsked med Andreas Alm, og derfor bliver det Søren Krogh, Thomas Helveg og Frank Hjortebjerg som tager opstilling på sidelinjen i Lyngby.

Tre sejre i de første 13 Superliga-runder er facit for OB, så det kan næsten kun blive bedre for de hårdtprøvede striwer på Fyn, der i midtugen kollapsede totalt og røg ud af pokalturneringen med 1-3 til FC Fredericia.

I dén kamp, som altså blev Andreas Alms sidste som cheftræner i OB, spillede man med tre mand nede bagved, selvom man tidligere i sæsonen har spillet med fire. Det skal blive interessant at se, om Søren Krogh kommer med en helt ny plan i efterårets sidste fire runder.

Louicius Don Deedson er tilbage efter at have misset kampen mod Silkeborg. Bjørn Paulsen sidder til gengæld ude med en skade. 

Karantæner:
Lyngby BK: Casper Winther
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-5-2):
Mads Kikkenborg - Pascal Gregor, Magnus Jensen, Marc Muniesa - Willy Kumado, Tochi Chukwuani, Marcel Rømer, Gylfi Sigurdsson, Kolbeinn Finnsson - Andri Gudjohnsen, Sævar Magnusson

OB (4-2-3-1):
Hans Christian Bernat - Leeroy Owusu, Filip Helander, Mihajlo Ivancevic, Aske Adelgaard - Tom Trybull, Sven Köhler - Johannes Sélven, Rami Al-Hajj, Charly Nouck Hornemann - Bashkim Kadrii

Dom:
Det er to mandskaber, der lørdag eftermiddag begge har brug for Superliga-oprejsning. Lyngby BK har tabt tre kampe i streg, mens OB har sagt farvel til Andreas Alm. Det dufter af en pointdeling, som begge mandskaber vil være tilfredse med. Det bliver næppe en kioskbasker, og derfor byder vi på uafgjort. 0-0 ender kampen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: