Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - AC Horsens

Lyngby er kommet godt i gang i forårssæsonen, og kan klubben slå AC Horsens søndag, er overlevelse ikke længere usandsynligt.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Lasse Læbel Graagaard
På TV: Viaplay
Hashtag: #lbkach #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:

De var dømt ude mange steder - også her - da der blev taget hul på Superliga-foråret, men Lyngby Boldklub har hentet syv point i de første fire runder i foråret. Og nu møder man så holdet lige over nedrykningsstregen - AC Horsens er inden opgøret syv point foran Lyngby.

Så med en sejr til de kongeblå er man tilbage i kampen om at undgå nedrykning, selv om man i vinter solgte en del profiler som de to backs Kasper Jørgensen og Adam Sørensen samt angriber Emil Nielsen.

Kredit til træner Freyr Alexandersson, der hurtigt har fået spillet et nyt mandskab ind, og som har formået at finde noget, der fungerer, selv om det er med unge og til dels uprøvede spillere som Lucas Hey og Tobias Storm i startopstillingen.

Mod AC Horsens skal Lyngby satse på at få tre point, da det vil rykke ret meget med en sejr. Omvendt er det en gigantisk mavepuster at tabe. 

Angriber Mathias Kristensen er til rådighed igen efter at have afsonet karantæne.

AC Horsens:
Hvor det så solidt ud i efteråret, har det set ganske usikkert og problematisk ud for AC Horsens i foråret, der har budt på fire nederlag.

Hvad værre er, at man har været næstbedst i alle fire og har indkasseret 14 mål. 

Så der er et stort stykke arbejde for træner Jens Berthel Askou, der dog kan gå ind til opgøret med vished om, at uafgjort er et fint og brugbart resultat mod den anden af sommerens to oprykkere.

Med syv point til både AaB og Lyngby under nedrykningsstregen kan det blive ganske hedt om ørerne på AC Horsens, hvis man taber til Lyngby søndag. Så fokus er naturligvis på at få noget med hjem.

Holdet har stopper Magnus Jensen tilbage efter overstået karantæne. Til gengæld kan man være uden James Gomez, der udgik af seneste opgør mod FC København.

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-5-2): Kikkenborg - Gregor, Bjelland, Hey - Storm, Chukwuani, Winther, Magnusson, Finnsson - Gytkjær, Finnbogason

AC Horsens (3-4-3): Delac - Jensen, Killerich, Ludwig - Buus, Kruse, Drachmann, Musonda - Santos, Jacobsen, Opondo

Dom:
Et virkelig spændende opgør, hvor Lyngby med en sejr kan sætte gang i panikken i Horsens, da der så blot vil være fire point mellem de to mandskaber.

Udeholdet leder efter årets første point, mens hjemmeholdet leder efter flere efter en imponerende start på foråret.

Vi tror, at der venter en målfest i Lyngby, og at frygten så småt kan begynde at brede sig i Horsens - Lyngby-sejr på 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: