Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - OB

Mandagskampen kan blive en sand neglebider, når Lyngby og OB kæmper i toppen af pulje 1.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Slutspil: Pulje 1
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #lbkob #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub: 
De kongeblå var ekstremt uheldige i sidste runde af grundspillet, og om det har sat sig i mandskabet, skal være usagt, men Lyngby har fået en vaklende start på slutspillet. Først tabte holdet til SønderjyskE, og senest blev det 0-0 mod et Silkeborg-mandskab, der var bedst set over hele kampen.

Pulje 1 er ekstremt tæt, og efter to runder er Lyngby det eneste af de fire hold, der ikke har formået at vinde. Den plet vil Chrisitan Nielsen og co. gerne have vasket væk mod OB.

Lyngby indtager før 29. runde stadig andenpladsen i puljen, og dermed ligger de stadig til at spille om Europa i stedet for overlevelse. Men det er tæt!

Hjemmeholdet har Rezan Corlu tilbage fra karantæne, og André Riel er ligeledes med i truppen igen. Til gengæld mangler Frederik Gytkjær og Lasse Nielsen, der begge døjer med skader. 

OB:
Hvis sædet brændte under Jakob Michelsen før torsdagens opgør mod SønderjyskE, er der knap så varmt nu.

Fynboerne formåede at rejse sig på fornem vis efter ydmygelsen mod Silkeborg, da SønderjyskE blev besejret med 2-0 på hjemmebane, og det var vel at mærke en ganske fortjent sejr. En sejr, der cementerede førstepladsen i puljen. For OB ligger faktisk nummer et. Det skal man huske, når man taler om alle de fynske elendigheder.

Skader er der fortsat uendeligt mange af i OB-lejren, men det lysner en smule. Mandag er Oliver Christensen og Jacob Barrett Laursen tilbage i truppen, mens Oliver Lund, Alexander Juel Andersen, Kasper Larsen, Issam Jebali, Janus Drachmann, Marti Lieder og Tarik Ibrahimagic er på skadeslisten. 

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 28. spillerunde

Til gengæld slipper Jakob Michelsen for at forholde sig til karantæner.

Karantæner:
Lyngby: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Tshiembe, Gregor, Da Silva - Rømer, Enghardt, Hebo - Corlu, Nielsen, Marcussen

OB (4-4-2): Sayouba - Johnson Laursen, Tverskov, Lund, Skjelvik - Thrandarson, Thomasen, Kløve, Frøkjær - Svendsen, Fenger

Profilen:
Det var ikke et godt tegn for OB-topscorer Sander Svendsen at være vraget mod SønderjyskE, og den plet vil han hurtigst muligt have vasket af sig. Nordmanden skal nok komme i spil på et eller andet tidspunkt mod Lyngby, og så skal han træde i karakter på et ramt OB-mandskab. 

Vidste du, at..:
Der er tradition for målrige kampe, når Lyngby og OB tørner sammen. I de seneste otte kampe er der i gennemsnit blevet scoret fire mål pr. kamp.

Dom:
Det kan gå hurtigt i fodboldens verden, og hvis OB kan vinde over Lyngby, ser det pludselig vældig fint ud for fynboerne. Det er blot én uge efter katastrofen mod Silkeborg IF.

Det bliver dog ikke nemt at tage tre point med fra Lyngby, der er gode på hjemmebane, og de kongeblå har brug for en sejr for at få en lidt bedre mavefornemmelse. Det er et opgør, der kan tippe begge veje, og så plejer uafgjort ikke at være noget dumt bud.

Læs også:Få klubber kan lokke Troels Bech: Men EfB, SIF og Brøndby kan

Lyngby og OB spiller 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Nicki Bille har fundet ny klub: Skal spille i femtebedste række

Læs også:Horsens på spillerjagt: Vil da gerne være på god fod med FCK, FCM og FCN

Læs også:Troels Bech slår fast: Er ikke EfB-træner efter sommerferien