Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - AC Horsens

Sæsonens næstsidste runde i Superligaen sparkes i gang på Fyn fredag aften, når OB byder AC Horsens velkommen til Odense. Tipsbladet giver dig her en optakt til opgøret.

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00. 
Spillested: Nature Energy Park. 
Dommer: Peter Kjærsgaard. 
På TV: TV 3 Sport og Viaplay. 
Hashtag: #obach #sldk

Holdnyt
OB
Striberne fra Fyn var helt sikkert glade for VAR i Lyngby sidste søndag. Uden videoovervågningen var Tobias Slotsager nemlig blevet præsenteret for et rødt kort i kampens begyndelse, mens Lyngby havde fået chancen fra straffesparkspletten. 

I stedet for blev den unge forsvarsspiller på banen, og nogle minutter senere fik hjemmeholdet et rødt kort, som hjalp OB på vej mod en sejr på hele 4-0. Det betyder, at Andreas Alms mandskab fortsat kan fange FC Midtjylland på den syvendeplads, der kan give europæisk fodbold efter sommerferien. 

Lige nu er fynboerne fire point efter Herning-holdet, og det betyder, at Thomas Thomasbergs tropper skal smide point i denne runde, hvis OB's europæiske drøm skal holdes i live. FC Midtjylland møder Silkeborg IF på udebane mandag eftermiddag. 

Til kampen mod AC Horsens må Andreas Alm se bort fra Kenneth Zohore, Mihajlo Ivancevic, Naatan Skytta og Musa Juwara. De er alle ramt af skader i øjeblikket. 

På den positive side er svenskeren ikke tvunget til ændringer grundet karantæner. 

AC Horsens
Hvis Jens Berthel Askou og kompagni havde mareridt mellem fredag og lørdag i sidste uge, er det helt forståeligt. Silkeborg IF stjal nemlig alle tre point i Horsens fredag aften med en scoring i dommerens overtid. 

Uden målet havde AC Horsens kravlet op på den rigtige side af nedrykningsstregen - et point foran AaB. Nu skal mandskabet fra Jylland hente point i de to sidste kampe, hvis det ikke skal hedde Danmarks næstbedste fodboldrække efter sommerferien. 

Først venter en tur til Odense, inden sæsonen rundes af med en enorm bundgyser mod Lyngby i egen hule. 

Til mødet med OB må Jens Berthel Askou helt sikkert se bort fra Simon Makienok og Moses Opondo. Førstnævnte er skadet, mens sidstenævnte er sendt i skammekrogen grundet for mange kort. 

Karantæner
OB: Ingen. 
AC Horsens: Moses Opondo. 

Bud på startopstillinger
OB (4-2-3-1): Hansen - Mickelson, Slotsager, Skjelvik, Adelgaard - Tverskov, Manneh - Minteh, Frøkjær, Breum - Sabbi. 
AC Horsens (3-4-3): Delac - Gomez, Kiilerich, Jensen - Lassen, Gemmer, Kruse, Musonda - Santos, Jacobsen, Sigurdarson. 

Dom
Begge mandskaber er pisket til at få point, og det kan give en låst og nervøs fodboldkamp. Men det kan også blive meget underholdende med et tidligt mål. Det tror vi på, og da OB har en del mere kvalitet end gæsterne, så henter hjemmeholdet tre relativt sikre point. Andreas Alms mandskab vinder med 3-1.