• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Optakt: OB - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ny knaldhamrende vigtige point er på spil i begge klubbers jagt på top seks.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: 3+ og Viaplay
Hashtag: #obbif #sldk

Holdnyt:
OB
Superligaens mest formstærke mandskab flyver rundt på en bølge af succes, hvor man i dele af truppen endda tror på, at guldet er inde for rækkevidde. Det fortæller noget om troen på tingene og egne evner i OB, hvor man ikke har tabt en kamp i to måneder.

Offensiven sprudler af selvtillid, mens man har fået lukket af bag til med en sikker sidste skanse i Martin Hansen. Derfor er det også svært at forestille sig, at Andreas Alm har tænkt sig at rokke alt for meget ved den startopstilling, der lige nu hiver point med hjem til Ådalen uge efter uge.

Armin Gigovic er dog tilbage fra karantæne, og han bør være den eneste, som kan få Alm til at pille ved formationen. Han starter med al sandsynlighed, hvorfor Mads Frøkjær godt kunne ende med at blive sorteper.

Sikkert er det dog, at den svenske chef må undvære Bashkim Kadrii, der er ude resten af året. Max Fenger er også på skadeslisten.

Brøndby IF
Selvom Brøndby IF heller ikke har tabt en Superliga-kamp siden starten af september, så må der fortsat være grund til bekymrende miner hos Niels Frederiksen. 

Mod AaB tabte man pusten efter 20 forrygende minutter i første halvleg, mens man først i anden halvleg vågnede op mod AGF. Læg dertil at Brøndby IF fik ørerne i maskinen i pokalturneringen mod Aarhus Fremad.

Topniveauet er unægteligt tårnhøjt, men der er for langt imellem, at Brøndby IF rammer det. Niels Frederiksen må undvære en vigtig brik i Daniel Wass, der afsoner karantæne, hvilket kan betyde, at Jens Martin Gammelby får genvalg på højre back, da Josip Radosevic er tilbage på midtbanen efter karantæne.

Karantæner:
OB: Ingen

Brøndby IF: Daniel Wass

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Martin Hansen - Gustav Grubbe, Bjørn Paulsen, Mihajlo Ivančević, Jørgen Skjelvik - Alasana Manneh, Jeppe Tverskov - Yankuba Minteh, Armin Gigovic, Franco Tongya - Issam Jebali

Brøndby IF (4-3-1-2): Mads Hermansen - Jens Martin Gammelby, Andreas Maxsø, Kevin Tshiembe, Blas Riveros - Anis Slimane, Josip Radosevic, Mathias Greve - Nicolai Vallys - Simon Hedlund, Ohi Omoijuanfo 

Dom:
Det er en svær kamp at spå om, da OB har sprudlet det seneste lange stykke tid, mens Brøndby IF i højere grad kun i glimt har vist prøver på deres topnivau. Rammer de det mod OB, så kan hjemmeholdet komme i problemer. Buddet bliver dog, at OB rider videre på deres bølge af succes med en sejr på 2-1 hjemme på Fyn.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: