OB har tabt sine seneste tre Superliga-kampe, og nu kommer FC Midtjylland på besøg med selvtillid i bagagen. Griber de fynske fans fakler og høtyve?

På tv: Eurosport 2
Twitter: #obfcm #sldk

Holdnyt:
OB:

Det kører ikke for OB. Fynboerne har tabt tre Superliga-kampe i træk, og selvom der var et lyspunkt i pokalturneringen mod Vejle, har sæsonen været en skuffelse hidtil. Det fynske folk står klar med fakler og høtyve, hvis det bliver til endnu et nederlag, for tålmodigheden synes at ligge på et meget lille sted.

Hvordan kommer OB til at stille op? Mod FC København leverede holdt man det danske mesterhold fra fadet i 87 minutter, men offensiven har været pauver i for mange af sæsonens Superliga-kampe. Bliver posen rystet eller giver Kent Nielsen genvalg til folkene fra FCK-kampen? Svaret blæser i vinden indtil videre.

Få spilforslag til samtlige syv Superliga-kampe - klik her

FC Midtjylland:
Der er fremgang at spore i FC Midtjylland, der har hentet fem point i de seneste tre kampe og senest vandt 3-0 over Esbjerg fB efter tre scoringer på ti minutter i slutfasen. I den kamp gjorde Martin Pusic sig bemærket ved at 'stjæle' straffesparket fra Jakob Poulsen, og det skal blive spændende at se, om Pusic atter er på bænken mod OB. Bruninho har stadig sin debut til gode, men Paul Onuachu kan også få endnu en startplads.

Bare tre dage efter kampen mod OB, skal FC Midtjylland i kamp mod AGF, så for midtjyderne handler det også om at dosere truppen, mens OB har fire dage til næste opgør mod SønderjyskE.

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust – Lund, Petersen, Tverskov, Laursen – Desler, Uzochukwu, El Makrini, Edmundsson – Festersen, Jacobsen

FC Midtjylland (4-5-1): Dahlin – Nissen, Hansen, Banggaard, Novák – Duelund, Rømer, van der Vaart, Poulsen, Hassan – Onuachu

Profilen:
Mohamed El Makrini er en af OB's vigtigste spillere, og han skal forsøge at rejse sig efter seneste spillerunde, hvor han begik det straffespark, der gav FC København det første mål i 2-0-kampen i Parken. Nu står El Makrini blandt andet overfor sin landskamp Rafael van der Vaart, og det skal blive interessant at se, om OB'eren kan slå midtjydernes spil i stykker.

Vidste du, at...:
OB har indtil videre hentet syv point i sæsonens otte kampe, hvilket giver et pointsnit på 0,88. I løbet af de sidste 15 sæsoner har man kun præsteret ringere én gang: Det var begyndelsen af efteråret 2014, hvor OB havde hentet seks point i otte kampe, svarende til 0,75 point pr. kamp. Dengang blev Troels Bech fyret efter et nederlag i 9. spillerunde.

Dom:
FC Midtjylland har ikke tabt i de senete tre spillerunder. I samme periode har OB ikke lavet andet end at tabe. Midtjyderne må derfor betegnes som klar favorit – særligt på grund af den opadgående formkurve hos både holdet og Rafael van der Vaart.

Fynboerne virker ufarlige foran mål og kan hurtigt få hjemmepublikummet mod sig, så vi byder på en sejr til udeholdet. 0-1.