• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: OB - Hobro IK

Foto: Getty Images

Favoritværdigheden er hos OB, men Hobro IK er svære at slå i denne sæson. Hvem trækker det længste strå søndag eftermiddag?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obhob #sldk

Holdnyt:
OB:
Angrebsduoen Sander Svendsen og Bashkim Kadrii var flyvende, og så var det ingen sag for OB at besejre et notorisk svingende FC Nordsjælland-mandskab med 3-1 i seneste spillerunde.

Dermed bevarede OB en plads i top seks, og det ser alt i alt meget fornuftigt ud for Jeppe Tverskov og holdkammeraterne.

Man må løfte på hatten for OB's pointhøst de seneste par runder, for de er skrabet sammen af et meget afbudsramt mandskab. I det seneste opgør måtte Anders K. Jacobsen indtage en wingback for at få kabalen til at gå op for cheftræner Jakob Michelsen. 

Hvordan skadessituationen tager sig ud op til Hobro-kampen er svært at gisne om, og OB vil ikke hjælpe til med opklaringen. Fynboernes trænerteam er således begyndt at udtage samtlige spillere til kampene - også de skadede. Disse bliver først sorteret fra på selve kampdagen, og det er ikke noget, pressen får besked om. Det gør modstanderen således heller ikke, og det er formentlig hele idéen bag de fynske røgslør.

I det seneste opgør mod FC Nordsjælland måtte OB undvære Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve og Kingsley Madu, mens Ramon Leeuwin og Oliver Lund afsonede karantæne. 

Hobro IK:
Superligaens ubestridte remis-konger levede op til navnet i seneste runde, hvor det blev 1-1 mod oprykkerne fra Silkeborg IF.

Hobro IK har nu spillet halvdelen af de 14 kampe uafgjort, og det positive er selvfølgelig, at holdet er vanskeligt at slå. Omvendt bliver det sjældent til en sejr, og dermed avancerer Peter Sørensens mandskab ikke ret meget i tabellen, selv om de ofte får point i kampene. 

En foreløbig tredjesidsteplads er nogenlunde som forventet for Hobro.

Hobro har ikke vundet siden den sensationelle sejr over FC København for halvanden måned siden, og dermed trænger himmerlændingene til igen at synge sejrssangen i omklædningsrummet. OB er ét af de mange hold, Hobro har spillet uafgjort med i denne sæson. 

Peter Sørensen må fortsat se bort fra Mads Hvilsom og Jacob Tjørnelund.

Karantæner: 
OB: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Tverskov, M. Lund - O. Lund, Thomasen, Drachmann, Frøkjær, Barrett - Kadrii, Svendsen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Brix-Damborg, Babayan - Kirkevold, Louati

Profilen:
Pål Alexander Kirkevold flirtede med OB i sommerens transfervindue, men når nordmanden går på banen søndag eftermiddag, er det fortsat i en Hobro-trøje. Nordmanden har blot scoret et enkelt mål mod OB i sin tid i dansk fodbold, og han vil helt sikkert være opsat efter tre kampe i træk uden mål. 

Vidste du, at..
Den allerførste kamp, Hobro IK spillede i Superligaen, var mod OB i Odense. Det var i juli 2014, og oprykkerne fra Himmerland vandt en sensationel 2-1-sejr over et OB-mandskab med blandt andre Rasmus Falk og Emil Larsen i startopstillingen. Mads Hvilsom scorede begge mål for Hobro. 

Dom:
Uafgjort er aldrig noget dårligt bud, når Hobro er det ene hold på banen, men OB er favoritter på hjemmebane og bør være stærke nok til at få skovlen under Peter Sørensens mandskab, der efterhånden har fået mange af de skadede spillere med igen.

Buddet herfra er en fynsk sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - oktober

Læs også:Wilczek udplacerede RFC-keeper: Man skal ikke gå efter det video-pjat

Læs også:Tidspunkt fastsat: Her skal der trækkes lod til pokalturneringens 5.runde

Læs også:Revanchelysten Brøndby-spiller: Min bedste plads er i angrebet

Læs også:Ronnie Schwartz kommenterer på AGF-rygte

Superliga

Optakt: OB - Silkeborg IF

Der er ikke meget på spil, når OB og Silkeborg IF mødes i Superligaen onsdag. Hjemmeholdet skal spille om en europæis...

Mere Superliga

Fokus