Optakt: OB - Silkeborg IF

Silkeborg IF er skidt kørende og lukker mange mål ind for tiden, mens OB omvendt kommer fra en sejr over AaB.

OB:
Fynboerne kommer til opgøret med en fin sejr på 3-2 over AaB. Man var foran med 2-0, satte det over styr, men fik alligevel taget de tre point.

Dermed er OB lige nu førsteudfordrer til FC Midtjylland, der ligger på Superligaens syvendeplads - topplaceringen i kvalifikationsspillet.

Der er kun et enkelt point mellem OB og SIF på niendepladsen, så det er en kamp, der har potentielt stor betydning for, hvem der skal kunne true FCM i kampen om syvendepladsen.

Musa Juwara, Nicholas Mickelson og Mihajlo Ivančević er ikke udtaget til kampen mod Silkeborg. Til gengæld har Andreas Alm fundet plads til Omar Jebali, Naatan Skyttä og Jørgen Skjelvik denne gang.

Silkeborg IF:
De er ikke specielt godt kørende, og tirsdag aften skuffede Kent Nielsens mandskab, da det endte med et nederlag på 1-2 hjemme mod AC Horsens.

SIF's nederlag kom efter det, der har været klubbens problem i denne sæson: Personlige fejl og dødbolde. Man lukker alt for mange mål ind, og tirsdag var det en fejl af den unge stopper Alexander Busch, der blev straffet ved målet til 1-0, og siden scorede Moses Opondo på en retur fra en dødbold et minut efter, at SIF var kommet på 1-1 i anden halvleg.

Offensivt havde Kent Nielsens tropper det også svært, da man ikke formåede at nedbryde AC Horsens' defensiv. Det var ikke, fordi midtjyderne ikke forsøgte eller ville, men der manglende kvalitet.

Skuffende har det været at se Sebastian Jørgensen og Kasper Kusk den seneste tid, hvor førstnævnte sådan set spiller okay og er involveret, men ikke selv bliver farlig eller får scoret. Og Kusk er inde i en svær periode med dårligt spil. Heller ikke Søren Tengstedt har for alvor bevist, at det er ham, der skal satses på.

Stefán Teitur Thórdarson har ikke spillet i nedrykningsspillet endnu, men islændingen kan få comeback mod OB, idet han er med i truppen. Lukas Engel, Anders Klynge og Joel Felix sidder fortsat ude med skader.