• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: OB - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet skal i gang i foråret, efter det blev til et sløjt nederlag på 1-6 ude mod FC København, mens Vejle kæmper om point for at trække længere væk fra bundrivalerne i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energi Park, Odense
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obvb #sldk

Holdnyt:
OB:
Av. 1-6 stod der på tavlen, da opgøret mod FC København søndag var forbi, og det tilmed efter en af de kampe, hvor man ikke havde fornemmelsen af, at FCK var i sin absolut bedste udgave. Det skal den fynske fodboldstolthed nu have revancheret, og det skal klubben hjemme mod Vejle Boldklub.

Læs også: Spilforslag til Superligaen: Svensker med selvtillid

Det bliver et opgør, hvor Jakob Michelsen måske ryster posen lidt efter den noget skuffende præstation mod FC København - én ting skal han som minimum foretage sig, da Janus Drachmann ragede et gult kort til sig og er ude af opgøret mod Vejle med karantæne.

Ude er også forsvarsspiller Alexander Ludwig, der er langtidsskadet, mens angriber Anders K. Jacobsen til gengæld spillede for reserveholdet senest og også er med i truppen til opgøret. 

Vejle Boldklub:
Efter et nederlag på hele 3-5 i sidste testkamp mod AaB kunne man med rette være i tvivl, om Vejle var, hvor klubben skulle være. Det var Vejle, for mod SønderjyskE leverede holdet en god præstation, holdt nullet og scorede selv to gange, så det blev til tre point.

Vejle har efter kampen solgt forsvarsspiller Rasmus Lauritsen til IFK Norrköbing i Sverige, og klubben satser dermed på Branko Ilic, den rutinerede stopper, som makker til Mads Greve. Det så godt ud mod SønderjyskE.

Senest var Allan Sousa og Viljormur Davidsen i karantæne, men de er tilbage nu - førstnævnte ventes at gå direkte i startopstillingen.

Vejle er til gengæld uden Kerim Memija, Tobias Mølgaard og Serhii Hryn, som alle har døjet med skader, samt Mads Lauritsen, der er blevet syg. Til gengæld er Vladis Emmerson tilbage i truppen.

Karantæne:
OB: Janus Drachmann
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust - Leeuwin, Tverskov, Lund - Johnson Laursen, Nielsen, Eskesen, Kløve, Barrett Laursen - Helenius, Kadrii

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Bajza - Emmerson, Ilic, Greve, Amundsen - Schoop, Ramadani - Sousa, Yurchenko, Louati - Finnbogason

Profilen:
Jacob Schoop er anfører for Vejle og er en vigtig spiller for Superliga-klubben - kaptajnen kan nu se frem til at møde sin tidligere arbejdsgiver fra OB, som han spillede 61 Superliga-kampe for fra 2012 til og med 2015.

Vidste du, at..:
Fans af Vejle Boldklub skal nok ikke gøre sig store forhåbninger om at få alle tre point med fra Odense. I 10 udekampe denne sæson har klubbe endnu ikke vundet - kun fire uafgjorte er det blevet til sammen med de seks nederlag. Kun én klub er dårligere på fremmed græs - Hobro har fået bare tre point.

Dom:
OB fik en elendig start på Superliga-foråret, Vejle fik en fremragende start. Nu mødes de to klubber så i Odense i en kamp, som for hjemmeholdets vedkommende er vigtig for at komme i top seks, og for udeholdets vedkommende er vigtig for at rykke længere væk fra stregen.

Det kan sagtens gå hen og blive en tæt kamp, hvor det handler om at score opgøret første mål. Vi tror, at OB qua hjemmebanen er stærkest og vinder opgøret med 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus