18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

OB - Vejle Boldklub

Vejle kæmper for at holde liv i overlevelsesdrømmen, når de tirsdag gæster nedrykningsspillets tophold OB.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19:00
Spillested: Nature Energy Park
Dommer: Kyriakos Athanasiou, Cypern
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
OB:
Nul sejre og sølle tre point i sæsonens 11 hjemmekampe lyder facit på for OB efter Superligaens grundspil. Det er ikke meget de ellers trofaste hjemmefans på Nature Energy Arena har fået for pengene i denne sæson, men mon ikke, at det snart ændrer sig?

Superligaen er nemlig blevet delt i to siden sidst, og det bliver derfor ikke til flere besøg fra rækkens tophold i denne sæson. OB’s to eneste nederlag i 2024 er kommet hjemme mod Brøndby og FCK, mens det til gengæld er blevet til syv flotte point mod Viborg, AGF og Vejle, og det lover godt for den resterende del af fynboernes sæson.

Når der kun er fem point til nedrykningsstregen med ti kampe tilbage af sæsonen, er det selvfølgelig for tidligt, at melde OB helt ude af nedrykningsstriden, men umiddelbart ligner Søren Kroghs mandskab det stærkeste af de seks nederste.

Der har været spillemæssig fremgang i foråret, og selvom det er blevet til et par nederlag, er der god grund til optimisme i Ådalen.

Martin Hansen er tilbage fra skade, og han indtager pladsen på bænken i OB og sender Hans Christian Bernat på tribunen. Tilbage er også højre back Leeroy Owusu.

Vejle Boldklub:
Gæsterne fra Nørreskoven kæmper med næb og klør for overlevelse i Superligaen, og det startede da også lovende ud i 2024 med fem point i årets tre første kampe mod ikke helt ukomplicerede modstandere i AGF, Silkeborg og Brøndby.

De seneste to kampe mod OB og FC Midtjylland er dog endt i nederlag. Fuldt fortjente nederlag i øvrigt, og derfor har Vejle fortsat fire point op til redning. Der er 10 kampe tilbage til at vende skuden i, og det burde være rigeligt. Problemet er bare, at Prelec’ tropper vinder alt for få kampe.

Vejle spiller nærmest kun tætte kampe, og er som regel uhyre svære at besejre. De tætte opgør falder bare sjældent ud til deres fordel, og det skyldes nok især en lidt bleg offensiv, som er gået målløse fra banen i tre ud af fem kampe i 2024.

Denne gang bliver det formentlig ikke nemmere at finde vej til netmaskerne, da vejlenserne må undvære topscorer German Onugkha, som er ude med karantæne efter sin udvisning mod FC Midtjylland.

Karantæner:
OB: Ingen
Vejle Boldklub: German Onugkha

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Myhra - Gomez, Helander, Slotsager - Owusu, Köhler, Al Hajj, Mickelson -  Fenger, Kadrii, Deedson

Vejle Boldklub (3-4-3): Trott - Kolinger, Albentosa, Provstgaard - Gundelund, Barry, Francois, Colina - Lind, Jacobsen, Emmanouilidis

Dom:
Det er lidt under en måned siden, at OB og Vejle senest krydsede klinger, og selvom det blot endte med en beskeden 1-0 sejr til fynboerne, så var der klasseforskel i det opgør.

Vejen er dermed banet for, at OB endelig får brudt hjemmebaneforbandelsen mod ufarlige Vejle, som mangler deres topscorer.

Gæsterne tabte 3-0 til FC Midtjylland senest, men ellers har de formået at holde alle andre opgør tætte, og har således tabt med præcis ét mål hele ti gange.

Dommen lyder på endnu en 1-0 sejr til OB over Vejle.

Spilforslag:
OB vinder til odds 1.97 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.