Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Hjemmeholdet har ikke vundet de sidste par kampe, mens udeholdet omvendt kommer med tre sejre i tre kampe. Hvem tager de tre point i fredagskampen i Superligaen?

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #sldk #rfcbif

Holdnyt:
Randers FC:
De startede så godt med en sejr på 3-0 over AC Horsens, men siden har Randers FC haft visse vanskeligheder. Det blev til uafgjort hjemme mod AGF efter en sen aarhusiansk scoring, og senest tabte man så til et reservespækket FC Midtjylland-hold.

Randers, der altså har fået fire point i de første tre kampe, skal nu forsøge at få bugt med Brøndby.

Den opgave er ikke blevet nemmere af, at Randers FC sent torsdag aften solgte angriber Emil Riis Jakobsen til Preston North End, og dermed er det folk som Marvin Egho og Alhaji Kamara, der skal lave målene.

Træner Thomas Thomasberg ser ud til at have en forholdsvis frisk trup til rådighed - Simon Piesinger udgik dog med en skade mod FC Midtjylland, og stopperen kan ende med at misse opgøret mod Brøndby IF. Erik Marxen var heller ikke med - meldingen har ellers været, at han er ved at være klar igen.

Brøndby IF:
Tre kampe, ni point. Der er ikke meget at brokke sig over for træner Niels Frederiksen, der har formået at få de unge spillere i truppen til at præstere. To top seks-klubber fra sidste sæson er blevet fejet til side i form af FC Nordsjælland og FC København. Senest blev det til en sejr på 2-1 over AC Horsens.

Godt nok er der plads til forbedring i spillet, men for en ung trup, der udover Andrija Pavlovic ikke har fået væsentlig forstærkning, er det et vigtigt signal at sende til ledelsen, at man kan vinde kampe.

Læs også:Lindstrøm og fire andre kæmper om at blive månedens unge spiller i Superligaen

Jens Martin Gammelby nærmer sig et comeback efter en skadespause, men han er fortsat ikke i truppen. Det er Andrija Pavlovic heller ikke - han mangler noget grundform. Det er derfor den samme trup plus Anton Skipper, der rejser til Randers.

Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Graves, Marxen, Lauridsen - Hammershøy-Mistrati, Rømer, Lauenborg, Greve - Egho, Kamara

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Vigen, Lindstrøm, Frendrup, Mensah - Uhre, Hedlund

Profilen:
Marvin Egho har været sat på bænken til at starte denne sæson med, men nu får han formentlig chancen efter salget af Emil Riis Jakobsen. Den chance skal han gribe, for det er muligt, at Randers går i markedet for at hente en erstatning.

Vidste du, at..:
Ni kampe i streg har Randers ikke vundet over Brøndby IF, når de to hold har spillet i Randers. Tættest på tre point i de ni kampe var kronjyderne tilbage i 2015, hvor et presset Brøndby-mandskab var bagud 1-3 efter 77 minutter. Så scorede først Johan Larsson, og i tillægstiden var det den gamle Randers-angriber Ronnie Schwartz, der scorede for Brøndby på et straffespark til slutresultatet 3-3.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - september

Dom:
Det kommer til at blive et tæt opgør mellem to defensivt kompakte mandskaber. Det er for hjemmeholdet afgørende, at de ikke er uden både Simon Piesinger og Erik Marxen - begge er dygtige forsvarsspillere.

Brøndby kommer med god form og selvtillid til opgøret, men vi forventer en tæt og forholdsvis målfattig affære mellem det o hold.

Salget af Emil Riis Jakobsen kan blive afgørende for kronjyderne - 1-0 til Brøndby ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Powerranking: FCM, BIF og AGF i top - FCK synker til bunds

Læs også:Medie: Schalke dropper Zorniger - peger på tidligere Augsburg-træner

Læs også:To kampe venter for U21-landsholdet: Her er truppen