Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - september

Tipsbladet.dk er klar med sæsonens første udgave af Månedens Hold.

Superligaen er godt i gang, og nu kan der sættes flueben ud for den første hele måned.

Brøndby IF er kommet flyvende fra start og topper ligaen med maksimum point, mens det går noget dårligere for en klub som FC København, der er bundhold sammen med Lyngby og AC Horsens. Foruden Brøndby er også AGF ubesejret, og de indtager dermed andenpladsen.

Vi har samlet de bedste individuelle præstationer fra den forgangne måned.

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Lawrence Thomas, SønderjyskE 
Lawrence Thomas har fået en forrygende start i dansk fodbold, og han imponerede særligt i seneste kamp mod AaB, hvor han diskede op med flere store redninger. Debuten bød på et clean sheet mod mestrene fra FC Midtjylland, og det er selvsagt heller ikke hverdagskost for en målmand i Superligaen. Haderslev-klubben har fundet en glimrende afløser for Sebastian Mielitz. 

Læs også:Powerranking: FCM, BIF og AGF i top - FCK synker til bunds

Højre back: Thomas Gundelund, Vejle Boldklub 
Der er krummer i den 18-årige Vejle-knægt. Oprykkerne har haft vanskelige modstandere i de første tre runder, men Thomas Gundelund er gået uimponeret til opgaven, og senest pakkede han Viktor Fischer fuldstændig ind. Han kan få et stort gennembrud i denne sæson. 

Central forsvarer: Sigurd Rosted, Brøndby IF 
Andreas Maxsø har været væk det meste af måneden, så Sigurd Rosted har været tvunget til at træde i karakter. Og det har han gjort. Nordmanden har været en klippe i defensiven, og han har tilmed også bidraget offensivt, hvor han blev matchvinder mod FC Nordsjælland i premieren og var ophavsmand til Mikael Uhres afgørende scoring mod FC København. 

Central forsvarer: Stefan Gartenmann, SønderjyskE 
Ingen i Superligaen har erobret flere bolde i de første tre runder end Stefan Gartenmann, og det er altid noget, man gerne vil se fra sine forsvarsspillere. SønderjyskE havde en dårlig dag i Vejle, men ellers har sæsonstarten været god, og Gartenmann skal tilskrives en stor del af æren. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF 
Tordenstøvlen scorede et klassemål mod OB, og det er svært at få øje på nogen med en bedre sparketeknik i Superligaen end Casper Højer Nielsen. Han har gang i et fremragende 2020, og det skal blive spændende at se, om AGF kan holde på ham de sidste dage af transfervinduet. 

Højre midtbane: Allan Sousa, Vejle Boldklub 
Da Allan Sousa forlod Vejle for at tage til Belgien, havde han nok ikke regnet med, at han igen skulle optræde i Superligaen, men det gør han af forskellige årsager, og motivationen virker til at være intakt. Sousa har været fremragende i to af Vejles første tre kampe, og det er blevet til imponerende tre mål og et enkelt oplæg. 

Læs også:Randers FC sikrer sig store talenter: Glemmer at de kun er 16 år

Central midtbane: Jesper Lindstrøm, Brøndby IF 
Brøndby topper Superligaen, og det har Jesper Lindstrøm i høj grad en aktie i. "Jobbe" startede ude i premieren mod FC Nordsjælland, men han blev skiftet ind fra anden halvlegs start, og siden har han ikke set sig tilbage. Lindstrøm har scoret to fine mål, og han står på tærsklen til noget stort, hvis han kan fortsætte takterne. 

Central midtbane: Patrick Olsen, AGF 
Den tidligere AaB'er har fået en flot start i AGF. Hans offensive tankegang klæder den århusianske midtbane, og Patrick Olsen har tidligt fundet sig til rette på AGF-mandskabet. Senest blev det til to assists mod OB - dem skal det nok blive til mange flere af for midtbanespilleren. 

Venstre midtbane: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland 
Det er især Kamaldeen Sulemanas pragtpræstation mod Lyngby i seneste runde, der sikrer ham en plads på Månedens Hold. Det ghanesiske stortalent drev fuldstændig gæk med de kongeblå i det opgør og scorede to fine mål. Der er store forventninger til Kamaldeen Sulemana i denne sæson, og starten har været lovende. 

Angriber: Patrick Mortensen, AGF
Den måske bedste spiller i Superligaen i september. Patrick Mortensen har scoret i AGF's tre første kampe, og dermed har han bidraget med det, der er punkt ét i jobbeskrivelsen. Derudover har han især markeret sig som en fremragende opspilsstation, og i de første tre runder er Patrick Mortensen med afstand den spiller, der har vundet flest hovedstødsdueller i Superligaen. Høj klasse af AGF-profilen.

Angriber: Issam Jebali, OB
Tuneseren skuffede de fleste i sidste sæson, men tavlen er visket ren, og Issam Jebali er kommet flyvende fra start i denne. OB-angriberen har scoret fire mål i de første tre kampe, og det er vel at mærke mod dygtige hold som FC København og AGF, han er blevet dobbelt målscorer. Imponerende.

Læs også:Medie: Schalke dropper Zorniger - peger på tidligere Augsburg-træner

Læs også:Mark Strudal og Lyngby har indgået forlig i strid om millionbeløb

Læs også:FCK-spiller: Jeg afviste middelmådige klubber fra top fem-ligaer