• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - FC Midtjylland

Optakt: Randers FC - FC Midtjylland
Foto: Getty Images

Sidste kamp i sidste runde af efteråret byder på et møde mellem bund og top. Et vigtigt opgør for begge mandskaber, hvor Randers måske kan øjne et resultat, for FC Midtjylland er uden flere defensive spillere.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Dennis Mogensen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #RFCFCM #SLDK

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:

Randers FC:
Nu skal man passe på med at sammenligne pærer og bananer, men i sidste sæson spillede Esbjerg fB flere glimrende første halvlege, hvorefter man kom skidt ud fra pausen og endte med at tabe fodboldkampe.

Det var lige præcis det, der skete for Randers FC i søndagens opgør mod Silkeborg. Klubben havde spillet en flot første halvleg og var foran med 2-1 i Silkeborg, men endte alligevel med at tabe opgøret med 2-3. Dermed gik Silkeborg tre point foran Randers, der er næstsidst i tabellen.

Nu venter så et på papiret vanskeligt opgør mod FC Midtjylland, der kommer med ni sejre i de seneste 10 Superliga-kampe. Joni Kauko og Nikola Djurdjic vender tilbage efter afsonet karantæne, mens også Frederik Lauenborg og Erik Marxen kan være tilbage. De to sad ude med skader senest. Andreas Bruhn og Marvin Pourié er begge skadede til opgøret. 

Få odds 1,75 hos bwin, hvis du tror på en FC Midtjylland-sejr, eller få odds 23, hvis du tror på 3-2 sejr til FC Midtjylland

FC Midtjylland:
28 af 30 mulige point er status for de sidste 10 Superliga-kampe for Jess Thorups mandskab, der aktuelt ligger nummer to i tabellen bare et enkelt point efter Brøndby IF. Klubben har vundet store og flotte sejre, og senest gik det ud over OB, der ved pausen var bagud med 0-3.

FC Midtjyllands sejr endte med at blive på 3-1, blandt andet efter en anden halvleg, hvor klubben ikke formåede at sætte samme tryk på OB og tillod fynboerne for meget plads, men det ser meget lovende ud i det midtjyske, hvor træner Jess Thorup skal træffe svære beslutninger hele tiden. Det store salgsemne Paul Onuachu har siddet på bænken de sidste par kampe, og så har træneren ikke haft behov for at skynde Tim Sparv tilbage efter en mindre skadespause, fordi Janus Drachmann har leveret pænt ved siden af Jakob Poulsen.

Til opgøret mod Randers er Thorups trup en smule mere udfordret end normalt, fordi Kian Hansen og Zsolt Korcsmar begge sidder ude med karantæne. Alexander Munksgaard, der kunne hjælpe på forsvarskvalerne, er ude med skade, mens Rasmus Nicolaisen først lige er vendt tilbage. Det kan måske få FC Midtjylland til at ændre på formationen, så klubben i stedet går tilbage til en bagkæde med fire mand i stedet for tre centrale forsvarsspillere.

Ude er Rafael van der Vaart nok også. Igen. Hollænderen spillede tirsdag reserveholdsfodbold mod Silkeborg. Marc Dal Hende måtte lade sig udskifte senest, men han er i truppen til kampen.

Går Thorup med den vanlige 3-4-3, kan det sagtens tænkes, at Tim Sparv skal ned i det centrale forsvar, ellers kan Marc Dal Hende måske rykkes ned i tremandsforsvaret, mens Andreas Poulsen får chancen på midtbanen.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
FC Midtjylland: Zsolt Korcsmar og Kian Hansen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-1-1): Halldorsson - Thomsen, Agesen, Enghardt, Conboy - Lobzhanidze, Kitchen, Kauko, Rodic - Djurdjic - Kadrii

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Halsti, Sparv, Novak - Nissen, Drachmann, J. Poulsen, Dal Hende - Sørloth, Wikheim, Duelund

Profilen:
Filip Novak kan spille sin sidste kamp som FC Midtjylland-spiller: Den tjekkiske landsholdsspiller havde håbet på at blive solgt i sommer, men interessen var der ikke helt. Siden har han spillet i midterforsvaret for FCM, mod at spille venstre back, som han har gjort tidligere, og det bliver interessant at se, om interessen er der nu, og om Filip Novak forlader mesterskabsbejlerne denne vinter. Klubben har nok ikke den store lyst til at sælge, for Novak spiller fremragende i øjeblikket.

Vidste du, at...:
FC Midtjylland har spillet 10 Superliga-kampe i streg uden et nederlag, og dermed kommer holdet også tættere på klubrekorden, der er på 16 Superliga-kampe i streg uden at tabe. Mandag mod Randers kan FC Midtjylland spille femte kamp i streg på udebane uden at tabe.

Dom:
Det ene hold kæmper i bunden, det andet i toppen. Normalt ville vi hælde til en sikker udesejr, men faktum er, at FC Midtjylland er udfordret i defensiven, og det kan få betydning for udfaldet af kampen. Skal klubben ændre system og gå med en fire back-kæde i stedet for tremandskæden? Kan de finske spillere Tim Sparv og Markus Halsti - hvis det bliver dem, Jess Thorup peger på - gå ind i forsvaret og løse opgaven over for udfordrende spillere som Bashkim Kadrii, Nikola Djurdjic og Vladimir Rodic?

Selv om vi giver Randers FC gode muligheder for at få noget med fra opgøret, må man også bare have respekt for det arbejde og det spil, de leverer i FC Midtjylland for tiden, og derfor tror vi også på, at det ender med en smal udesejr. For selv om FCM mangler et par forsvarsspillere, får klubben formentlig ikke problemer med at fortsætte med at lave mål.

Vi tror på en meget underholdende fodboldkamp, hvor der bliver lavet mål i begge ender, og hvor FC Midtjylland vinder kampen med 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus